18 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Бургаският мост светва в цветовете на националния трибагреник

Бургазлии и гости на морския град ще посрещнат 3-и март с цветна атракция. В чест на Националния празник Бургаският мост ще грейне в цветовете на трикольора. За поредна година Община Бургас украсява в багрите на националния ни флаг най-разпознаваемия символ на града. По цялата дължина на съоръжението върху осветителните стълбове са монтирани светодиодни прожектори, които светят в бяло, зелено и червено. Красивата гледка е привлекателна за мнозина, които още от 2 март идват специално да я запечатат във фотоси и видеа.

В 12:00 часа на 3 март площад „Тройката“ пък ще се покрие със стотици танцьори, хванати на хоро. Всички фолклорни клубове в Бургас са подкрепили тази празнична инициатива. В този ден ще бъдат открити фотографска и изложба на млади художници.

На 3 март Исторически, Археологически и Природонаучен музей ще посрещат посетители при вход свободен от 9:00 до 17:00 часа. С вход свободен ще работи и Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“.

Related Articles

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ