27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Бургаският мост светва в цветовете на националния трибагреник

Бургазлии и гости на морския град ще посрещнат 3-и март с цветна атракция. В чест на Националния празник Бургаският мост ще грейне в цветовете на трикольора. За поредна година Община Бургас украсява в багрите на националния ни флаг най-разпознаваемия символ на града. По цялата дължина на съоръжението върху осветителните стълбове са монтирани светодиодни прожектори, които светят в бяло, зелено и червено. Красивата гледка е привлекателна за мнозина, които още от 2 март идват специално да я запечатат във фотоси и видеа.

В 12:00 часа на 3 март площад „Тройката“ пък ще се покрие със стотици танцьори, хванати на хоро. Всички фолклорни клубове в Бургас са подкрепили тази празнична инициатива. В този ден ще бъдат открити фотографска и изложба на млади художници.

На 3 март Исторически, Археологически и Природонаучен музей ще посрещат посетители при вход свободен от 9:00 до 17:00 часа. С вход свободен ще работи и Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“.

Related Articles

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства...

Археологически комплекс „Долината на тракийските царе“ посреща туристи

Представя по иновативен начин тракийската култура и изкуство Археологическият комплекс „Долината на тракийските царе“ се намира в град Шипка, а в непосредствена близост до него...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ