20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

БСК иска свикване на спешен бизнес съвет заради коронавируса

От Българската стопанска камара настояват за свикване на спешен антикризисен бизнес съвет. В официална позиция те заявяват, че подкрепят извънредните мерки, предприети от правителството.

Убедени сме, че най-ценният капитал на България са хората, затова всички мерки, свързани с осигуряване здравето на населението, са навременни и необходими, подчертават от БСК.

Те уверяват, че отговорните работодатели правят всичко необходимо, за да предпазят служителите си – реорганизират работния процес, повишават санитарно-хигиенните условия на работната среда, следят за текущото здравословно състояние на заетите и т.н.

От БСК обаче изразяват притеснение относно липсата на предвидимост колко дълго и с каква сила ще продължи кризата. По тази причина те настояват за подкрепящи национални политики, които да тушират негативните икономически ефекти.

От Камарата изтъкват, че въпреки силно ограничените публични ресурси на страната ни, разчитат българският бизнес да бъде подкрепен с организационни и при възможност финансови мерки, които да омекотят удара.

Настояваме да бъде изработен, съвместно с представителите на бизнеса, ясен антикризисен план, съдържащ конкретни спешни мерки, с ясни срокове за приложение, посочва се в позицията.

Related Articles

Пловдив: Работна група чертае визия за Тютюневия град

Проблемите и благоустрояването на емблематичната зона на някогашните тютюневи складове в Пловдив, известна като Тютюневия град обсъдиха на среща представители на НИНКН, Община Пловдив...

Масово българите не застраховат имуществото в дома

Българите много рядко застраховат имуществото в дома, едва 5-6% е делът на тези застраховки в страната. Това посочиха от Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ)...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ