21 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Броени дни до края на приема на документи по програма „Да съхраним ЗАЕДНО Старинен Пловдив“

Ще бъдат финансирани 6 проекта по 10 хил.лв. за сгради частна собственост в Стария град

Остават броени дни до крайния срок – 4 юли 2022 г. за подаване на документи по програма „Да съхраним ЗАЕДНО Старинен Пловдив“. По нея ще се финансират инициативи за консервацията и реставрацията на фасади и художествени елементи на сгради, частна собственост, находящи се на територията на АИР „Старинен Пловдив“.

Екип от експерти от ОИ „Старинен Пловдив“ продължава да дава ежедневно разяснения по условията на програмата в Управлението на ул.“Константин Стоилов“№50.

ПРОГРАМАТА

Програмата е пилотна за Пловдив и общият размер на финансиране е 60 000лв – за 6 проекта по 10 хил лева. Могат да кандидатстват български и чуждестранни юридически лица и физически лица, навършили пълнолетие, които са собственици на недвижим имот, попадащ в териториалните граници на АИР „Старинен Пловдив“. Право да кандидатстват имат и собственици, чиито имоти са в режим на съсобственост, включително с държавата и общината, както и сгради или имоти, намиращи се в режим на етажна собственост, в случай, че е постигнато пълно съгласие на всички собственици.

Лица, собственици на няколко обекта, могат да получат финансиране на проектирането за всеки обект, отговарящ на изискванията на Програмата. За един обект може да се получи финансиране само еднократно.

На конкурсен принцип ще се одобряват и финансират дейности, свързани с изготвяне на инвестиционни проекти за консервация и реставрация на фасади и художествени елементи на обекти и тяхното съгласуване от Министерство на културата, включително се финансират и разходи/ административни такси/ за съгласуване на проекта в съответствие със Закона за културното наследство.

Документи се приемат до 04.07.2022г. в Управлението на ОИ “Старинен Пловдив“, ул.“Константин Стоилов“№50 .

Документи могат да се подават и по електронен път на адрес: stargrad@oldplovdiv.bg , подписани с електронен подпис на кандидатстващото за финансиране ФЛ или ЮЛ.

Наборът от необходимите за кандидатстване документи са публикувани на сайта на ОИ “Старинен Пловдив“: http://oldplovdiv.bg/

Related Articles

Вече в сила: С 5 км/ч с тротинетка през столичните паркове

Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече са в сила. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който припомни,...

Атрактивни пейки показват забележителностите и туристическите обекти в Симитли

Красиви пейки разказват за природните забележителности и туристическите обекти в община Симитли. Те са с атрактивна форма на книга и са разположени на различни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ