18 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Броени дни до края на приема на документи по програма „Да съхраним ЗАЕДНО Старинен Пловдив“

Ще бъдат финансирани 6 проекта по 10 хил.лв. за сгради частна собственост в Стария град

Остават броени дни до крайния срок – 4 юли 2022 г. за подаване на документи по програма „Да съхраним ЗАЕДНО Старинен Пловдив“. По нея ще се финансират инициативи за консервацията и реставрацията на фасади и художествени елементи на сгради, частна собственост, находящи се на територията на АИР „Старинен Пловдив“.

Екип от експерти от ОИ „Старинен Пловдив“ продължава да дава ежедневно разяснения по условията на програмата в Управлението на ул.“Константин Стоилов“№50.

ПРОГРАМАТА

Програмата е пилотна за Пловдив и общият размер на финансиране е 60 000лв – за 6 проекта по 10 хил лева. Могат да кандидатстват български и чуждестранни юридически лица и физически лица, навършили пълнолетие, които са собственици на недвижим имот, попадащ в териториалните граници на АИР „Старинен Пловдив“. Право да кандидатстват имат и собственици, чиито имоти са в режим на съсобственост, включително с държавата и общината, както и сгради или имоти, намиращи се в режим на етажна собственост, в случай, че е постигнато пълно съгласие на всички собственици.

Лица, собственици на няколко обекта, могат да получат финансиране на проектирането за всеки обект, отговарящ на изискванията на Програмата. За един обект може да се получи финансиране само еднократно.

На конкурсен принцип ще се одобряват и финансират дейности, свързани с изготвяне на инвестиционни проекти за консервация и реставрация на фасади и художествени елементи на обекти и тяхното съгласуване от Министерство на културата, включително се финансират и разходи/ административни такси/ за съгласуване на проекта в съответствие със Закона за културното наследство.

Документи се приемат до 04.07.2022г. в Управлението на ОИ “Старинен Пловдив“, ул.“Константин Стоилов“№50 .

Документи могат да се подават и по електронен път на адрес: stargrad@oldplovdiv.bg , подписани с електронен подпис на кандидатстващото за финансиране ФЛ или ЮЛ.

Наборът от необходимите за кандидатстване документи са публикувани на сайта на ОИ “Старинен Пловдив“: http://oldplovdiv.bg/

Related Articles

КАБ: Стартира програма за безплатни обучения в архитектурно-строителния сектор

Целта е да се подкрепи дигитализацията на бранша Предстои да стартират безплатните обучения в рамките на Европейски цифров иновационен хъб (ЕЦИХ), сред чиито учредители е...

Строят модерна зала на Полигона на Столична община

"Осигурихме 700 000 лв. за изграждане на нова модерна зала за обучение в Полигона на общината в Панчарево. В нея ще се провеждат лекции...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ