36 C
Пловдив
събота, юли 13, 2024

Божествен лик се появи при градежа на новия храм в „Тюлбето“

Напредва строителството на новия православен храм в местността „Тюлбето“ край Казанлък. Инициатори на начинанието са журналистът Мартин Карбовски и екипът му. Градежът на духовната обител вече има и своето първо чудо, споделят те. При изграждане на задната част на храма се появил лик, който наподобява Божия син – Исус Христос. Счита се, че когато градежът е със силна вяра винаги в постройката или край нея се появяват подобни знаци.

Идеята за създаването на храма се ражда през 2022 г., след перипетиите на ковида и войната, споделя журналистът. С колегите му закупуват земя в местността “Тюлбето”, казанлъшко, намират майстори и започват градежа на малката църква.

Разходите по грубия строеж поемат лично. Начинанието подкрепят и двама казанлъчани – Иван Янев и майстор Георги Лолов. Включват се и дарители. Вече е готов основният корпус на храма, който е с изкусна каменна зидария.

Градежът на храма е с благословията на Старозагорския митрополит Киприан, който предложил името на църквата да е “Св. Архангели” с храмов празник – 8 ноември, разказва още Карбовски. Той отправя и апел :

Сега разчитаме и на вас, за да завършим започнатото по-бързо, и по-красиво. Ние го приехме с радост. Радост ще е ако и вие видите смисъл в този градеж и ни подпомогнете за довършването му.

Благоварим ви!”

Related Articles

Покана за дискусия за бъдещия Мемориал на загиналите войници в парка на НДК

Дискусия за бъдещия Мемориал на загиналите войници от Първи пехотен софийски полк и Шести пехотен търновски полк ще се проведе днес 9 юли от...

Ремонтът на Дунав мост върви по план

В ход е планираният ремонт на Дунав мост. Както бяха направени предварителните разчети за месеца строителните работи се изпълняват без спиране на движението, а...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ