19 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

БНБ продава от днес новата златна монета „Рождество Христово“

От днес е в продажба новата златна възпоменателна монета на Българската народна банка. Тя е на тема „Рождество Христово“ от серията „Българска иконография“. Цената на монетата е 1300 лева.

На лицевата страна са изобразени емблемата на БНБ с годината „1879“ върху лентата; околовръст надпис; „БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА“; номиналната стойност „100 ЛЕВА“, годината на емисията „2020“.

На обратната страна на монетата e изобразена библейска сцена на Рождество Христово; околовръст отгоре надпис „РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО“. Монетата се продава в Българската народна банка, както и в офиси и клонове на някои търговски банки. До 9-и декември 2020 г. включително всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от БНБ до 2 броя монети, а след това възпоменателната монета „Рождество Христово“ ще се продава без ограничения.

Related Articles

Премахват незаконните каравани по морето

Проверките констатират и заграждане на земя Започват засилени проверки за незаконно разположени кемпери и каравани. Проверките ще са по плажните ивици по Южното Черноморие. На...

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ