27 C
Пловдив
неделя, юли 14, 2024

Близо 104 млн.лв. е дало правителството за строителство и ремонт на храмове за последните 6 години

Над 104, 3 млн. лева е превело правителството на официално регистрираните вероизповедния за издръжка, изграждане и ремонт на храмове за период от 6 години – от ноември 2014 до сега. Това показва справка на Дирекция „Вероизповедания“ на МС, предава „Блиц“.

За ремонт и изграждане на нови храмове зад граница на Българските православни църковни общини са дадени малко над 6,3 млн. лева. За изграждането на нови църкви и ремонт на стари храмове у нас обаче сумата е значително по-голяма – близо 32,9 млн. лв.

Малко над 1,97 млн. лева са били заделени за ремонт и ново строителство на мюсюлмански молитвени домове. За ремонт и издръжка на други официално регистрирани вероизповедания в страната са разпределени общо 1,76 млн. лева. Така Католическата църква, Арменската църква, както и Израелтянско изповедание са получили по 350 000 лева.

Общо 2056 православни храма са получили финансови средства от българското правителство за ремонт и строителни дейности от ноември 2014 досега.

Related Articles

Пясъчни мандали правят тибетски монаси в Бургас

Бургас домакинства през уикенда и днес на поредица от събития, свързани с културата, духовността и традициите на Изтока. В морския град има демонстрации на древното...

Соларна система на покрива на сградата на Община Монтана

Ще бъде подобрена и уличната осветителна мрежа Община Монтана изгражда соларна система на покрива на сградата си. Проектът е на стойност около 130 хиляди лева...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ