28 C
Пловдив
понеделник, септември 25, 2023

Благоустрояват крайбрежната ивица в района на крепостта „Баба Вида“

Със средства на областна администрация и община Видин възстановяват плажната ивица до старинната крепост „Баба Вида“ във Видин, съобщиха от Областна администрация.

Инициативата е на областния управител Момчил Станков. Дейностите включват насипване на пясък, възстановяване на волейболното игрище, подрязване на храстите. За осветлението е потърсено съдействие от общината и то вече е възстановено.

На градския плаж ще бъдат поставени 20 чадъра, ще бъдат монтирани фитнес уреди на открито, за да могат видинчани да спортуват и да се любуват на р. Дунав.

До момента е подравнена малката тераса, продължава почистването от храсти на така наречената Алея на влюбените. Възстановени са душовете и чешмичката между двете капии при крепостта Баба Вида. Продължава освежаването на крепостните стени. „Надявам се до 1 август видинчани да могат да ползват с удоволствие и охота плажната ни ивица и градския плаж“, отбелязаха от областната управа.

Related Articles

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

За поредна година Хидротехнически факултет на УАСГ се включва в „Европейска нощ на учените“ по проект SEARCH. Висшето учебно заведение ще отвори вратите си...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ