14 C
Пловдив
понеделник, февруари 26, 2024

Благоустрояват крайбрежната ивица в района на крепостта „Баба Вида“

Със средства на областна администрация и община Видин възстановяват плажната ивица до старинната крепост „Баба Вида“ във Видин, съобщиха от Областна администрация.

Инициативата е на областния управител Момчил Станков. Дейностите включват насипване на пясък, възстановяване на волейболното игрище, подрязване на храстите. За осветлението е потърсено съдействие от общината и то вече е възстановено.

На градския плаж ще бъдат поставени 20 чадъра, ще бъдат монтирани фитнес уреди на открито, за да могат видинчани да спортуват и да се любуват на р. Дунав.

До момента е подравнена малката тераса, продължава почистването от храсти на така наречената Алея на влюбените. Възстановени са душовете и чешмичката между двете капии при крепостта Баба Вида. Продължава освежаването на крепостните стени. „Надявам се до 1 август видинчани да могат да ползват с удоволствие и охота плажната ни ивица и градския плаж“, отбелязаха от областната управа.

Related Articles

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...

Младежи ще изграждат пътека за планинско колоездене във Велики Преслав

Проект на Open Space Foundation 2024 цели да помогне на младежи от Велики Преслав да изградят пътека за планинско колоездене в района. За това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ