32 C
Пловдив
понеделник, юни 24, 2024

Благоустроиха бургаския парк „Света Троица“

Жителите на бургаските квартали ж.к. „Славейков“ и ж.к. „Зорница“ се радват на още една благоустроена зелена зона. Преди години кметът Димитър Николов пое ангажимент за обновяване на старите градски паркове с цел да станат още по-удобни и привлекателни. През 2022 – 2023 г. дойде ред и на парк „Света Троица“. С днешна дата напълно е променена онази негова част, разположена в близост до плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“.

Там Община Бургас възстанови старите амортизирани пешеходни алеи. На места е използван асфалт, а на други покритието е от декоративни павета. Прокарани са и нови алеи. Обособен е цветен кът за детски игри. Поставени са 30 нови пейки, както и нови кошове за отпадъци. Монтирани са нов модел осветителни стълбове. Някои опасни стари дървета бяха премахнати. Но на тяхно място засадиха 30 нови фиданки. Сред тях има кедри, декоративни вишни, ликвидамбри и др. видове. Проектът включва прокарване на видеонаблюдение като превенция срещу вандализъм и престъпления.

„Вече проектираме следващ етап за обновление на този парк, като ще се насочим в посока ул. „Струга“. Същото благоустрояване ще се случи и там.“, каза кметът Димитър Николов.

Related Articles

Стартира международен конкурс за регенерация на индустриална зона в Румъния

Орденът на архитектите в Румъния (OAR), с подкрепата на Регионални камари Брашов, Ковасна, Харгита и Община Брашов, обявяват Международен конкурс за дизайн „RULMENTUL, BRAȘOV“....

Правят индустриален парк на 300 дка в Търговище

Ще е на терени в близост до главния път София-Варна Индустриален парк ще бъде изграден в Търговище по Плана за възстановяване и устойчивост. Градът е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ