11 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Благоустроиха бургаския парк „Света Троица“

Жителите на бургаските квартали ж.к. „Славейков“ и ж.к. „Зорница“ се радват на още една благоустроена зелена зона. Преди години кметът Димитър Николов пое ангажимент за обновяване на старите градски паркове с цел да станат още по-удобни и привлекателни. През 2022 – 2023 г. дойде ред и на парк „Света Троица“. С днешна дата напълно е променена онази негова част, разположена в близост до плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“.

Там Община Бургас възстанови старите амортизирани пешеходни алеи. На места е използван асфалт, а на други покритието е от декоративни павета. Прокарани са и нови алеи. Обособен е цветен кът за детски игри. Поставени са 30 нови пейки, както и нови кошове за отпадъци. Монтирани са нов модел осветителни стълбове. Някои опасни стари дървета бяха премахнати. Но на тяхно място засадиха 30 нови фиданки. Сред тях има кедри, декоративни вишни, ликвидамбри и др. видове. Проектът включва прокарване на видеонаблюдение като превенция срещу вандализъм и престъпления.

„Вече проектираме следващ етап за обновление на този парк, като ще се насочим в посока ул. „Струга“. Същото благоустрояване ще се случи и там.“, каза кметът Димитър Николов.

Related Articles

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта. От 1-ви април посетителите на местата от културно-историческото ни минало, ще...

Кметове и министри участват в Общото събрание на НСОРБ

На 27 и 28 февруари в София се провежда Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. То е първото след местните...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ