16 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Благоевград с нов екологичен проект за 26 млн. лв.

Община Благоевград подписа договор за над 26 млн.лв за пълен инженеринг по проект „Проектиране и изграждане на анаеробна инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци за регионална система за управление на отпадъците на Регион Благоевград“.

Проектът се финансира и изпълнява по Оперативна програма Околна среда“ 2014-2020 г. Срокът за изпълнение на дейностите по договора възлиза на 1 090 календарни дни. Договорът с предмет „Пълен инженеринг – Проектиране и авторски надзор на основна и довеждаща инфраструктура, СМР на основна и довеждаща инфраструктура, доставка и монтаж на инсталация за суха метанизация с тунелно компростиране и когенерационен модул на разделно събрани биоразградими отпадъци, въвеждане в експлоатация и обучение на персонала“, е сключен с ДЗЗД “Балканика Биогаз“.

Кметът Румен Томов обяви, че приоритет е развитието на Благоевград като екологично чист град. За подобряване качеството на живот на жителите на града, общината изпълнява конкретни мерки, една от тях е изграждането на анаеробна инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци. Технологията, която ще бъде използвана за обработване и третиране на биоразградимите отпадъци ще бъде безопасна за околната среда.

Related Articles

Община Тунджа реализира хибриден ВЕИ проект

В община Тунджа започна изграждането на фотоволтаичен парк „Тенево Солар“, първи етап от хибридния ВЕИ комплекс „Тенево“. Той ще включва също и вятърни турбини...

Пилотно: Велико Търново стартира проект за всеобхватно управление на битовите отпадъци

Град Дебелец ще е първият в България с новата система Пилотен проект за цялостно и всеобхватно управление на битовите отпадъци стартира Община Велико Търново заедно...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ