23 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Благоевградски общини получават 17 млн. лв. за инфраструктурни проекти

Шест от 14-те общини в Благоевградска област ще получат близо 17 милиона лева целеви средства за изпълнението на инфраструктурни проекти. Решението за отпускане на допълнителните средства бе взето от Министерския съвет.

Най- голяма помощ от правителството получава община Банско – 6,9 млн. лева, за довършване на реконструкцията на основни улици в курорта, както и в другите селища от общината.

За ремонти на уличната мрежа допълнително средства получават и общините Петрич и Симитли – по 2 милиона лева, а община Разлог- близо 1,5 милиона лева.

С 4 милиона лева община Сандански ще реконструира пътната отсечка, която свързва града с автомагистрала „Струма“.

Към бюджета на община Гоце Делчев са преведени 600 хиляди лева за закупуване на медицинска апаратура за кардиологичното отделение в местната болница.

Related Articles

Одобриха визията за новата многофункционална зала в Казанлък

Проектанти на спортното съоръжение са "Киряков Архитекти" Одобриха визията и функционалността на новата спортна зала, която предстои да бъде изградена в Казанлък. На обсъждането на...

Избраха изпълнител за доставката на 7 електрически влака

Министерството на транспорта и съобщенията избра изпълнител за доставката на 7 двуетажни електрически влака. Те ще бъдат закупени със средства по Плана за възстановяване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ