16 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Благоевградски общини получават 17 млн. лв. за инфраструктурни проекти

Шест от 14-те общини в Благоевградска област ще получат близо 17 милиона лева целеви средства за изпълнението на инфраструктурни проекти. Решението за отпускане на допълнителните средства бе взето от Министерския съвет.

Най- голяма помощ от правителството получава община Банско – 6,9 млн. лева, за довършване на реконструкцията на основни улици в курорта, както и в другите селища от общината.

За ремонти на уличната мрежа допълнително средства получават и общините Петрич и Симитли – по 2 милиона лева, а община Разлог- близо 1,5 милиона лева.

С 4 милиона лева община Сандански ще реконструира пътната отсечка, която свързва града с автомагистрала „Струма“.

Към бюджета на община Гоце Делчев са преведени 600 хиляди лева за закупуване на медицинска апаратура за кардиологичното отделение в местната болница.

Related Articles

Строят изложбена зала към Историческия музей в Свиленград

Нова сграда ще увеличи експозиционната част на Историческия музей в Свиленград. Едноетажната постройка ще е в двора на музея до съществуващата сграда, като ще...

На форум: Експерти дискутират бъдещето на световното културно наследство

Конфиндустрия България и Посолството на Италия в България, в сътрудничество с Италианския културен институт, Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ