9 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

Биофилният дизайн- модерен начин да имаме повече природа в интериора

Засилва се стремежът съвременният човек, обитаващ големите градове, да се опитва да „вкара“ колкото е възможно повече природа в жилището си. Естествено дизайнерите и експертите в интериора предлагат своите решения в тази посока.

Статистиката показва, че прекарваме 90% от живота си на закрито, сред геометрични линии и в помещения без постоянен приток на свеж въздух. Затова все по-актуален става биофилният дизайн.

Неговата философия е да проектира елементи от природата в интериора на жилищата и офисите. Пример за такова решение е паралелно с живите саксийни растения у дома да се монтира и голямо огледало, в което те се отразяват и удвояват обемното си присъствие в помещението.

Проектирането на френски прозорци, които да разкриват директен изглед към парк или градина е също такова биофилинг решение. Да следваме концепцията, наречена биофилия е не само модно, но и много здравословно решение в областта на интериорния дизайн, категорични са психолози и експерти.

Related Articles

21 общини кандидатстват за средства за по-чист въздух

85 000 домакинства, които се отопляват на дърва и въглища, ще могат да получат безплатно нови уреди До края на октомври 2023 г. е крайният...

София: Стартира форум за опазване на архитектурното наследство на България и Италия

Събитието е по повод Международния ден на архитектурата Международен форум "История и бъдеще – световното културно историческо наследство на България и Италия" започва на 2...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ