22 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Биофилният дизайн- модерен начин да имаме повече природа в интериора

Засилва се стремежът съвременният човек, обитаващ големите градове, да се опитва да „вкара“ колкото е възможно повече природа в жилището си. Естествено дизайнерите и експертите в интериора предлагат своите решения в тази посока.

Статистиката показва, че прекарваме 90% от живота си на закрито, сред геометрични линии и в помещения без постоянен приток на свеж въздух. Затова все по-актуален става биофилният дизайн.

Неговата философия е да проектира елементи от природата в интериора на жилищата и офисите. Пример за такова решение е паралелно с живите саксийни растения у дома да се монтира и голямо огледало, в което те се отразяват и удвояват обемното си присъствие в помещението.

Проектирането на френски прозорци, които да разкриват директен изглед към парк или градина е също такова биофилинг решение. Да следваме концепцията, наречена биофилия е не само модно, но и много здравословно решение в областта на интериорния дизайн, категорични са психолози и експерти.

Related Articles

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства...

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ