28 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Бил Гейтс разкри кои ще са най-печелившите компании през 2022 г.

Чистата индустриална революция ще спаси човечеството от климатичната катастрофа. Това каза основателят на „Майкрософт“ Бил Гейтс за списание „Wired“, цитиран от БГНЕС.

Предприемачът призова за промяна в начина, по който правим бизнес, а именно да намерим начини за отглеждане на храна, производство на стоки, придвижване, производство на електроенергия, отопление и охлаждане на сгради, без да отделяме парникови газове.

„Целта е постижима“, казва той, и още през следващата година ще се проведат три събития, които ще ускорят прехода към чиста икономика.

На първо място, въпросът за изменението на климата ще придобие по-голяма тежест сред глобалните проблеми.

„След рецесията от 2008 г. те значително се понижиха в списъка с приоритети на избирателите по света, но в настоящата криза изменението на климата не остава на заден план“, обяснява бизнесменът.

Той вярва, че младите хора, активистите, акционерите и служителите от цял свят ще поискат от властите и корпоративните лидери да поемат отговорност за постигането на реални резултати в тази насока. На свой ред политическите и бизнес лидери ще отговорят на тези искания, като предоставят конкретни проекти за намаляване на емисиите.

„През 2022 г. най-успешни ще бъдат компаниите, които инвестират не само в устойчивост, но и в разработването на чисти технологии, които ще намалят бъдещите емисии“, смята Гейтс. Той е убеден, че частният и публичният сектор ще започнат да използват покупателната си способност, за да създадат нови пазари за екологични продукти. Например, те могат да закупят паркове от електрически автомобили, да използват по-чиста стомана и цимент в строителните проекти и да получават повече електроенергия от източници с нулеви въглеродни емисии.

Related Articles

Проект “Шарена фабрика” съживява стари сгради в Голяма Желязна

Запустялото училище в троянското село става международен образователен център Старото училище в село Голяма Желязна в община Троян отваря отново врати за един ден на...

Ремонтират художествената галерия в Кюстендил

Община Кюстендил, в партньорство със Столична община и Националната художествена академия (НХА), участват в проект за цялостен ремонт на съществуващата база на галерията "Владимир...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ