4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

Бизнесът очаква силен зимен туристически сезон

Бизнесът очаква силен зимен туристически сезон, коментира директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов за БТА. При 680 000 чуждестранни туристи, посетили България от края на декември миналата година до началото на март 2021 година, тази зима се очаква техният брой да се удвои. През 2019 г. в този период чуждестранните туристи са били 1,65 милиона.

Прогнозите са базирани на общото увеличение на посещенията на чужденци у нас, наблюдавано през лятото.

Нашите очаквания са умерено положителни и оптимистични, защото от страна на бизнеса е направено нужното и има предпоставки сезонът да бъде безопасен, спокоен и сигурен за туристите, заяви изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова.

Очакваме да тръгнат и чартърните полети, свързани със зимния туризъм – преди всичко от Великобритания, Централна Европа и Русия, независимо от пандемичната обстановка, допълни Румен Драганов. Той също акцентира, че зимните ни курорти са готови да приемат гостите.

Related Articles

Обновиха Музея „Възраждане и Учредително събрание“ във Велико Търново

Приключи реконструкцията на Музея "Възраждане и Учредително събрание" във Велико Търново. Обновяването на сградата, построена от майстор Колю Фичето, където е приета и Търновската...

АПИ: Шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия

Шофьорите, на които в следващите дни им предстои пътуване, да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия, апелират от Агенция „Пътна инфраструктура“. Прогнозата е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ