20 C
Пловдив
четвъртък, септември 21, 2023

Бизнесът на национален протест заради зеления сертификат

Днес, 28 октомври, от 15:00 часа бизнесът излиза на протест в цялата страна заради изискването за зелен сертификат на закрито. Националният протест ще се проведе под надслов „Всички заедно! За здраве, работа, бъдеще, сигурност!“.

Въпреки че по-голяма част от бранша положи сериозни усилия и осигури персонал, който да отговаря на изискванията, клиенти няма. Някои от най-оборотните заведения в България отбелязаха дори ден с 0 резервации“, казват в позицията си организаторите на протеста.

Според тях в условията на стремглаво нарастващите цени на ток, горива и хранителни стоки и с приходи, които дори не се доближават само до битовите разходи, бизнесът е обречен. А затворените обекти се увеличават с всеки изминал ден.

Протестиращите определят заповедта, издадена от служебния здравен министър Стойчо Кацаров, като силно дискриминационна. По думите им тя е довела и до тотално обезлюдяване на заведенията, а същевременно липсват икономически мерки за подкрепа.

Протестът се организира от Алианс на туристическа индустрия в България, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Българска асоциация на заведенията, Сдружение на заведенията в България, Българска асоциация здраве и фитнес, Българска асоциация на ритейл центровете, представители на детските центрове.

Related Articles

Изграждат пречиствателна станция в Стрелча

Започна изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води /ПСОВ/ в местността „Мечкерец“ в землището на град Стрелча. Мащабният проект е на стойност 4 936 020,31...

Изложба на именития Кристо в музей галерия „Анел“

„Кристо – поетика на необикновеното“ е изложба, която представя забележителната артистична визия и трансформиращите инсталации на известния художник Кристо. От 21 септември до 10...

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ