7 C
Пловдив
понеделник, април 22, 2024

Бизнесът на национален протест заради зеления сертификат

Днес, 28 октомври, от 15:00 часа бизнесът излиза на протест в цялата страна заради изискването за зелен сертификат на закрито. Националният протест ще се проведе под надслов „Всички заедно! За здраве, работа, бъдеще, сигурност!“.

Въпреки че по-голяма част от бранша положи сериозни усилия и осигури персонал, който да отговаря на изискванията, клиенти няма. Някои от най-оборотните заведения в България отбелязаха дори ден с 0 резервации“, казват в позицията си организаторите на протеста.

Според тях в условията на стремглаво нарастващите цени на ток, горива и хранителни стоки и с приходи, които дори не се доближават само до битовите разходи, бизнесът е обречен. А затворените обекти се увеличават с всеки изминал ден.

Протестиращите определят заповедта, издадена от служебния здравен министър Стойчо Кацаров, като силно дискриминационна. По думите им тя е довела и до тотално обезлюдяване на заведенията, а същевременно липсват икономически мерки за подкрепа.

Протестът се организира от Алианс на туристическа индустрия в България, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Българска асоциация на заведенията, Сдружение на заведенията в България, Българска асоциация здраве и фитнес, Българска асоциация на ритейл центровете, представители на детските центрове.

Related Articles

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...

Български проект спечели тазгодишната награда Новия европейски Баухаус

Проектът „Паркът” или „ From Concrete to Culture“ на фондация „Колективът” спечели отличие на тазгодишното издание на наградите за намеси в градска среда "Нов...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ