16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

Бизнесът излиза на протест заради високите цени на тока

Бизнесът излиза на протест на 19-и октомври, обяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев. Причината е повишаването на цените на тока, което реално блокира работата на фирмите.

Протестът не е политически, а икономически. Тези надвзети средства за електроенергия се събират на две места и е много лесно да бъдат възстановени на хората. Ние настояваме това да стане час по-скоро, а не да се отлага като неясна перспектива, защото предприятията просто няма да стигнат дотам да си получат парите през декември или януари”, посочи Велев пред Нова тв. Той заяви, че настояват за незабавна реакция на правителството и Министерството на енергетиката.

Търсим решение, казали сме, че трябва да се търсят компенсиращи мерки, но всичко това зависи от бюджета. Без функциониращ парламент, промени трудно могат да се правят е отговорът на вицепремиера Атанас Пеканов.

Related Articles

Ремонтират с до 200 милиона лева студентските общежития

Общежитията на студентите в страната ще се ремонтират с до 200 млн. лв. по програмата за саниране, ремонт и обзавеждане на студентски бази, реши...

Готов е Оздравителният план за столичния Завод за отпадъци

Готов е Оздравителният план на Столичното предприятие за третиране на отпадъци /СПТО/. Той е разработен след получения през януари...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ