32 C
Пловдив
сряда, юни 19, 2024

Бизнесът излиза на протест заради високите цени на тока

Бизнесът излиза на протест на 19-и октомври, обяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев. Причината е повишаването на цените на тока, което реално блокира работата на фирмите.

Протестът не е политически, а икономически. Тези надвзети средства за електроенергия се събират на две места и е много лесно да бъдат възстановени на хората. Ние настояваме това да стане час по-скоро, а не да се отлага като неясна перспектива, защото предприятията просто няма да стигнат дотам да си получат парите през декември или януари”, посочи Велев пред Нова тв. Той заяви, че настояват за незабавна реакция на правителството и Министерството на енергетиката.

Търсим решение, казали сме, че трябва да се търсят компенсиращи мерки, но всичко това зависи от бюджета. Без функциониращ парламент, промени трудно могат да се правят е отговорът на вицепремиера Атанас Пеканов.

Related Articles

Община Разград изгражда нов атракционен парк

Община Разград планира изграждането на нов атракционен парк с велоалеи. Той ще бъде разположени в местността Голак на площ от 5623 кв.м и с...

Габрово се включва в международен проект за зелени инвестиции

Община Габрово ще подобри капацитета си за въвеждане на зелени инвестиции в градското развитие чрез участие в партньорски международен проект по Програма „Интеррег“. Той...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ