4 C
Пловдив
сряда, февруари 21, 2024

Бивша резиденция на Тато в Наречен отива на търг

Бившата правителствена резиденция в село Нареченски бани е сложена на тезгяха. Ще се разиграе на търг от Министерството на отбраната на знаковата дата 9 септември. Документи за участие се приемат до 4 септември. Базата в селото, известно с лековития си климат и минерална вода е строена след 1944 година и  е била за нуждите на първите мъже в държавата по време на комунистическия режим. След промените през 1989-а тя се е ползвала като лечебно-възстановителна база на Министерския съвет.

Търгът за резиденцията, която е с площ от 22 833 кв.м, ще се проведе на 9 септември, а документи за него се приемат до 4 септември. Началната тръжна цена на резиденцията с площ от 22 833 кв.м е 668 000 лева, а депозитът за участие ще е 267 200 лева. Търгът е с тайно наддаване, заради което участникът дал най-висока цена ще спечели имота.

БАЗАТА

Резиденцията се намира точно над село Нареченски бани, а до него се стига по път, който е изграден специално за резиденцията. Теренът включва пет постройки с обща застроена площ от 1 462 кв.м, като разполага и със собствен пропускателен пункт. Има собствен извор с минерална вода и вътрешни басейни. Целият имот е заобиколен от гъст горски масив, като се разкрива гледка към цялата котловина.

„Сградният фонд е силно амортизиран и негоден за ползване без извършване на основен ремонт и реконструкция“, допълва се в съобщението на МО. Така е било взето и решението за продажбата на базата чрез търг, а парите ще отидат в бюджета. Освен за правителствената база в Нареченски бани военното ведомство ще  проведе търгове за още 21 имота с отпаднала необходимост за армията. Те се намират в цялата страна като цените им варират от 14 000 до 3,1 млн. лева. Най-големият от тях е в село Черногорово, община Пазарджик, който е с площ от 1 054 дка, а началата му цена е 2,5 млн. лева.

Related Articles

До 2026 година: Пускат нови 8 влака в софийското метро

Нови 8 влака ще возят пътниците в софийското метро през 2026 г. Те ще бъдат произведени от един от най-големите европейски индустриални конгломерати –...

Изграждат пречиствателна станция за отпадъчни води в Петрич

Управителният съвет на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) одобри поетапно финансиране за изграждането на стратегически за Петрич обект...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ