23 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Библиотеката в Осло – новото място за четене, дистанционна работа и срещи

Новата централна библиотека на Осло отвори врати и само за броени месеци се превърна в модерно място за срещи, учене и обмен на знания. Сградата е съвместен проект на архитектурните студиа Lundhagem и Atelier Oslo.

Концепцията на проекта е интериорът и архитектурата да вдъхновяват посетителите да изследват всички нови възможности и активности, които една съврменна библиотека може да предложи.

Проектантите са заложили на отворени пространства, организирани така, че да приканват посетителите да продължат към следващия кът.

Идеята е да обходят нови зони и всеки да открие свое персонално място за четене, дистанционна работа или социални контакти на територията на библиотеката.

Related Articles

Сливен с новоизградена улица

Изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ е към приключване, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Остават довършителни работи и...

Планират нова трамвайна линия в София

Нова трамвайна линия – номер 15, между столичните квартали “Бъкстон” и “Хладилника” предлагат зам.-кметът по транспорт Илиян Павлов и общински съветници. Тя ще подсили...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ