21 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Библиотеката в Осло – новото място за четене, дистанционна работа и срещи

Новата централна библиотека на Осло отвори врати и само за броени месеци се превърна в модерно място за срещи, учене и обмен на знания. Сградата е съвместен проект на архитектурните студиа Lundhagem и Atelier Oslo.

Концепцията на проекта е интериорът и архитектурата да вдъхновяват посетителите да изследват всички нови възможности и активности, които една съврменна библиотека може да предложи.

Проектантите са заложили на отворени пространства, организирани така, че да приканват посетителите да продължат към следващия кът.

Идеята е да обходят нови зони и всеки да открие свое персонално място за четене, дистанционна работа или социални контакти на територията на библиотеката.

Related Articles

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...

Старт: Първа копка на спортни зали за 7 млн. лева в Пловдив

Тренировъчният център за баскетбол и волейбол ще бъде в район „Западен” С церемония „Първа копка“ започва изграждането на две спортни зали с топла връзка в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ