28 C
Пловдив
понеделник, септември 25, 2023

Без промяна на цените на имотите в София и Пловдив след пандемията. В Стара Загора са поевтинели със 7%

Цените на жилищата в Стара Загора са засегнати най-много от кризата с COVID-19 у нас, сочи статистиката на брокери. За периода от началото на пандемията до сега средните обявени цени за продажба в града на липите са паднали със 7%. Във Варна цените на имотите спадат с почти 6% спрямо периода 13 януари-12 март, а в Бургас поевтиняването е с 4%.

В същото време цените на апартаментите в София и Пловдив са сравнително стабилни от началото на годината до момента, като регистрираното понижение през последните два месеца е само с 1%.

Според брокерите на този етап продавачите не бързат да смъкват цените, а купувачите от своя страна не искат да купуват в несигурни времена. Вероятно някои от тях се надяват на по-сериозни намаления в цените, които може и да не се случат, сочат анализите на експерти на имотния пазар.

Въпреки бързата реакция на брокерите на недвижими имоти, които въведоха практиката на 3D огледи, сделки почти не се случват, сочат данни от Агенцията по вписванията.

Related Articles

АПИ: Разширяваме 20 първокласни пътни участъка до скоростни пътища

„Един от ключовите приоритети, залегнали в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за следващата година, е възлагането на идейни проекти с пълни геоложки проучвания и...

Вече в сила: С 5 км/ч с тротинетка през столичните паркове

Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече са в сила. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който припомни,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ