29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Без електрички във фериботите до 4 гръцки острова

Въвеждат ограничения за превоз на електрически автомобили, а също и на такива на LPG и CNG в Гърция, пише „Аутомедия“. Новата наредба касае голям брой собственици на такива возила, които планират пътуване или ваканция това лято. Вече има четири острова в Гърция, до които електрически, хибридни , LPG и CNG превозни средства не могат да пътуват. Не ги качват на фериботи, независимо до каква степен са заредени. Причината за забраната на автомобили с алтернативно гориво е решението на една от най-големите компании в страната – Seajets. Когато се опитате да резервирате билет през сайта на компанията, се появява известие, което казва: „ Превозни средства, работещи с алтернативни горива (електрически превозни средства, превозни средства, работещи с втечнени и сгъстен газ) не се допускат на борда“.

Припомнен беше случай в Рафина този месец, където на Tesla беше отказан достъп до морския съд, тъй като батерията на електромобила е била заредена на 90%. А това, според властите, крие риск от пожар. Електрически или хибриден автомобил трябва да бъде зареден до процент под 40%, за да се качи на кораба.

Големият проблем идва, когато въпросният ферибот е единственият, който обслужва автомобили. Такъв е случаят със Seajets, тъй като сами тази компания предлага услугата до изключително популярните Скиатос и Скопелос плюс Алонисос и сравнително непопулярният у нас Агиос Еустратиос. Освен конкретните четири острова, които ставата недостъпни за хиляди автомобили, решението на компанията прави трудно и скъпо пътуването по още куп дестинации.

Related Articles

Обновената антична вила „Армира“ отваря врати за посетители

Дворецът е паметник на културата с национално значение След обновяване по европейски проект, античната вила „Армира“ край Ивайловград, ще отвори врати отново за посетители след...

Осигуриха средства за ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца

Служебният кабинет осигури необходимите 780 000 лева за основен ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца. Правителственото решене е във връзка с писмо...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ