26 C
Пловдив
понеделник, юни 24, 2024

Безконтактно таксуване и билет за време пускат в градските автобуси на София

Общинският съвет на София ще гласува предложение в градския транспорт да се издава и т.нар. билет за време. Той ще дава възможност по електронен път транспортната карта на пътника да има 60 минути за валидация. Това означава, че на 59-ата минута може да се валидирате и да пътувате още 15, 20, 30 минути и така нататък.

В градските автобуси на София от днес действа безконтактно плащане на билети, както и използване на нови карти пластики за пътуване в наземния транспорт, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

От гражданската организация „Спаси София“ критикуваха старта на новата билетна система в столицата, която не дава възможност на гражданите да ползват билет с прекачване между различните превозни средства. Според организацията така се оскъпява пътуването на столичани със система, за която ще се платят близо 100 млн. лв. От организацията припомнят, че новата тикет система тръгва след 17 г. чакане и при изхарчени над 90 млн. лв.

 

Related Articles

Втора годишна конференция на Съвета за икономически анализи

На 24-ти и 25-ми юни в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе втората годишна конференция на Съвета за икономически анализи. Събитието се...

Минало и настояще: Ретро фотоколажи за празника на Ямбол

Гостите и жителите на Ямбол ще имат възможност днес да се пренесат в градския облик от миналия век. Интерактивно фотоколажно ателие „Стари снимки с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ