18 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Безконтактно таксуване и билет за време пускат в градските автобуси на София

Общинският съвет на София ще гласува предложение в градския транспорт да се издава и т.нар. билет за време. Той ще дава възможност по електронен път транспортната карта на пътника да има 60 минути за валидация. Това означава, че на 59-ата минута може да се валидирате и да пътувате още 15, 20, 30 минути и така нататък.

В градските автобуси на София от днес действа безконтактно плащане на билети, както и използване на нови карти пластики за пътуване в наземния транспорт, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

От гражданската организация „Спаси София“ критикуваха старта на новата билетна система в столицата, която не дава възможност на гражданите да ползват билет с прекачване между различните превозни средства. Според организацията така се оскъпява пътуването на столичани със система, за която ще се платят близо 100 млн. лв. От организацията припомнят, че новата тикет система тръгва след 17 г. чакане и при изхарчени над 90 млн. лв.

 

Related Articles

Пет музея във Варна вече са достъпни за хората с увреждания

Пет отдела на Регионалния исторически музей във Варна - Етнографският музей, Природонаучният музей, музей „Нова история на Варна“, Музеят на Възраждането и Аладжа манастир,...

Старт: Първа копка на спортни зали за 7 млн. лева в Пловдив

Тренировъчният център за баскетбол и волейбол ще бъде в район „Западен” С церемония „Първа копка“ започва изграждането на две спортни зали с топла връзка в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ