5 C
Пловдив
сряда, февруари 21, 2024

Безконтактно таксуване и билет за време пускат в градските автобуси на София

Общинският съвет на София ще гласува предложение в градския транспорт да се издава и т.нар. билет за време. Той ще дава възможност по електронен път транспортната карта на пътника да има 60 минути за валидация. Това означава, че на 59-ата минута може да се валидирате и да пътувате още 15, 20, 30 минути и така нататък.

В градските автобуси на София от днес действа безконтактно плащане на билети, както и използване на нови карти пластики за пътуване в наземния транспорт, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

От гражданската организация „Спаси София“ критикуваха старта на новата билетна система в столицата, която не дава възможност на гражданите да ползват билет с прекачване между различните превозни средства. Според организацията така се оскъпява пътуването на столичани със система, за която ще се платят близо 100 млн. лв. От организацията припомнят, че новата тикет система тръгва след 17 г. чакане и при изхарчени над 90 млн. лв.

 

Related Articles

МРРБ стартира процедура за присъждане на Евро етикет за иновации и добро управление в общините

МРРБ стартира Седма процедура за присъждане на Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво на български общини за периода 2024-2026 година....

Сливат НАП и Митниците в единна приходна агенция

Министерството на финансите започва работа по създаване на единна приходна агенция. Предвижда се тя да обедини Националната агенция за приходите и Агенция "Митници". Във връзка...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ