21 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

БДЖ удължи срока за участие в процедурата за доставка на 16 нови мотриси

БДЖ-Пътнически превози” удължи с 19 дни срока за подаване на заявления за участие в процедурата за „доставка и гаранционна поддръжка на до 16 броя новопроизведени електрически мотрисни влака”, информира economic.bg. Първоначално обявеният в Агенцията за обществени поръчки срок изтичаше в 16.45 ч. днес.

С „Решение за одобряване на обявление за изменение или допълнителна информация” от 27.01.2020 г., се правят изменения в техническите изисквания. Според запознати причината е писмо до ръководството на компанията, изпратено от „Шкода”. Известната чешка компания е протестирала срещу изискването към участниците да имат произведени поне 12 електромотрисни влака през последните три години.

Първото изменение е относно дължината на влака, като вместо „110 м +/-10%” вече се допуска и доставката на мотриси „100 м +/-12%”. Явно разликата от 2.20 метра е твърде съществена, след като налага изменение на цялата процедура и удължаване на срока, въпреки че ръководството на дружеството бърза максимално спешно да проведе процедурата. Освен промени в дължината се добавя и ново изискване за минималните места в мотрисите – 280 места, като се внасят и изисквания за разстоянията между седалките – 1 метър за вагоните първи клас и 85 см – за втори клас.

Подадените до 25-и февруари заявления ще бъдат отворени в 14.00 часа на следващия ден – 27-и февруари, става ясно още от промяната.

Ръководството на „БДЖ-Пътнически превози” очаква заявления да подадат поне 5-6 компании, известни производители на електромотрисни влакове, като „Алстом” и „Сименс”, а също и производители от Канада, Китай и дори Корея.

Related Articles

Строят изложбена зала към Историческия музей в Свиленград

Нова сграда ще увеличи експозиционната част на Историческия музей в Свиленград. Едноетажната постройка ще е в двора на музея до съществуващата сграда, като ще...

Община Тунджа реализира хибриден ВЕИ проект

В община Тунджа започна изграждането на фотоволтаичен парк „Тенево Солар“, първи етап от хибридния ВЕИ комплекс „Тенево“. Той ще включва също и вятърни турбини...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ