8 C
Пловдив
петък, март 1, 2024

БДЖ прекрати процедурата по ЗОП за електрическите мотриси

С решение на управителя и прокуриста на „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД е прекратена процедурата по ЗОП с предмет: „Доставка и гаранционна поддръжка на до 16 броя новопроизведени електрически мотрисни влака за нуждите на „БДЖ – Пътнически превози EООД“. Съобщението е на пресцентъра на превозвача.

Процедурата е прекратена поради неявяване на двама от участниците на етап за провеждане на преговори.

Сключването на договор с единствения участник, допуснат до оценяване и класиране по критерий за възлагане – „оптимално съотношение качество/цена“ води до положение, в което не може да се направи сравнение с други оферти. Така не може да се избере икономически най-изгодното предложение, което пък нарушава принципа на свободната конкуренция, е сред мотива на БДЖ.

От значение е и фактът, че единственият участник е предложил цена, надвишаваща предвидената прогнозна стойност за изпълнението на обществената поръчка.

Съгласно изискванията на ЗОП в момента тече 10 дневен срок за обжалване на решението на възложителя.

 

Related Articles

Обновеният планетариум в Смолян отваря врати

На 29 февруари официално открит обновеният Общински културно-образователен център „Планетариум с астрономическа обсерватория“ в Смолян. Вратите за посетители отварят от 1 март. Това става...

Обсъждат Доклада за ОВОС на модернизацията на жп линия Радомир – Гюешево

На 28.03.2024 г. 11:00 часа в Заседателната зала на община Кюстендил ще се проведе обществено обсъждане на доклада за оценка на въздействието върху околната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ