27 C
Пловдив
събота, септември 23, 2023

БДЖ прекрати процедурата по ЗОП за електрическите мотриси

С решение на управителя и прокуриста на „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД е прекратена процедурата по ЗОП с предмет: „Доставка и гаранционна поддръжка на до 16 броя новопроизведени електрически мотрисни влака за нуждите на „БДЖ – Пътнически превози EООД“. Съобщението е на пресцентъра на превозвача.

Процедурата е прекратена поради неявяване на двама от участниците на етап за провеждане на преговори.

Сключването на договор с единствения участник, допуснат до оценяване и класиране по критерий за възлагане – „оптимално съотношение качество/цена“ води до положение, в което не може да се направи сравнение с други оферти. Така не може да се избере икономически най-изгодното предложение, което пък нарушава принципа на свободната конкуренция, е сред мотива на БДЖ.

От значение е и фактът, че единственият участник е предложил цена, надвишаваща предвидената прогнозна стойност за изпълнението на обществената поръчка.

Съгласно изискванията на ЗОП в момента тече 10 дневен срок за обжалване на решението на възложителя.

 

Related Articles

Изложба на именития Кристо в музей галерия „Анел“

„Кристо – поетика на необикновеното“ е изложба, която представя забележителната артистична визия и трансформиращите инсталации на известния художник Кристо. От 21 септември до 10...

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ