34 C
Пловдив
сряда, юни 19, 2024

БДЖ прекрати процедурата по ЗОП за електрическите мотриси

С решение на управителя и прокуриста на „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД е прекратена процедурата по ЗОП с предмет: „Доставка и гаранционна поддръжка на до 16 броя новопроизведени електрически мотрисни влака за нуждите на „БДЖ – Пътнически превози EООД“. Съобщението е на пресцентъра на превозвача.

Процедурата е прекратена поради неявяване на двама от участниците на етап за провеждане на преговори.

Сключването на договор с единствения участник, допуснат до оценяване и класиране по критерий за възлагане – „оптимално съотношение качество/цена“ води до положение, в което не може да се направи сравнение с други оферти. Така не може да се избере икономически най-изгодното предложение, което пък нарушава принципа на свободната конкуренция, е сред мотива на БДЖ.

От значение е и фактът, че единственият участник е предложил цена, надвишаваща предвидената прогнозна стойност за изпълнението на обществената поръчка.

Съгласно изискванията на ЗОП в момента тече 10 дневен срок за обжалване на решението на възложителя.

 

Related Articles

С над 1 млн. лева: Община Хисаря модернизира Дома за възрастни в Старосел

Община Хисаря започва реализацията на проект по ОП „Национален план за възстановяване и устойчивост“, Компонент „Социално включване“, програма за модернизиране на дългосрочната грижа. Ще...

Започва издаването на лични карти с биометрични данни

Новият образец влиза в сила от 17 юни От 17 юни т.г. Дирекция „Български документи за самоличност“ въвежда нов образец на българска лична карта, съобщиха...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ