24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

БДЖ въвежда устройства за билети във влака

Започва поетапно да оборудваме влаковете с електронни устройства за продажба на билети, обяви управителят на БДЖ-Пътнически превози Венцислав Славков пред медиите. Повод за ускорено монтиране на устройствата е инцидент с пътници, които не успели да ползват спални вагони, макар да имали платени билети за това. Купетата останали заключени заради лоша комуникация в състава на влака.

Пилотно е-устройства за продажба на билети във влака има вече по линията София-Видин. Предстои още 140 да бъдат въведени в експлоатация. От ръководството на БДЖ уточняват, че с приоритет ще се оборудват най-натоварените влакове в страната.

Тази седмица от компанията ще увеличат влаковете между София и Бургас. От жп превозвача информират, че са взети мерки за увеличаване на състава на нощния влак от София до Бургас, като е включен допълнителен вагон, който да обслужва нарастващия през лятото пътникопоток.

От този петък – 29 юни ще бъдат добавени още два вагона към композицията, тръгва и още един допълнителен влак по същото направление. С това влаковете между столицата и морския град ще станат общо 10 на денонощие.

Related Articles

Кампания във Франция „Шофирай като жена!“

Това лято пътният трафик във Франция минава под мотото „Шофирай като жена!“. Кампанията за пътна безопасност набира скорост през юли и е активна особено...

Община Опака проучва нагласите на жителите за разделно събиране на отпадъци

Община Опака провежда проучване сред жителите на региона с цел разработване на бъдещ проект. Анкетата е по процедура „Мерки за изграждане, разширяване и/или надграждане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ