7 C
Пловдив
събота, март 2, 2024

Банкери – доброволци изграждат „Зелена класна стая“ на Витоша

Започва изграждането на „Зелена класна стая на открито“ на Витоша. Тя ще е в близост до Музея на мечката. Инициативата е на доброволци – служители на банка и финансова институция за картови разплащания в партньорство с Дирекцията на Природен парк „Витоша“.

Зелената класна стая ще се изгради като амфитеатрален кът за учене и празненства. Ще оформи креативно пространство, което да даде възможност за иновативен образователен подход. А наред с това – и за забавление на различни групи деца, които посещават редовно планината.

Класната стая на открито е част от проект на двете компании за възстановяване и допълване на парковата инфраструктура по туристически маршрут – Музей на мечката – м. Дендрариума в Природен парк „Витоша“.

Вторият етап на проекта предвижда изграждането на свързваща алея между „Зелената класна стая“ и местността Дендрариума. Целта е посетителите да могат да се придвижват безопасно в гората между двата обекта, без да е нужно това да става по главната пътна артерия.

 

Related Articles

Обсъждат Доклада за ОВОС на модернизацията на жп линия Радомир – Гюешево

На 28.03.2024 г. 11:00 часа в Заседателната зала на община Кюстендил ще се проведе обществено обсъждане на доклада за оценка на въздействието върху околната...

Събират идеи за развитие на бившата сграда на БНБ в Пловдив

Община Пловдив обяви конкурс за концепция за развитие на бившата сграда на Българска народна банка – клон Пловдив, съобщи на пресконференция кметът Костадин Димитров....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ