28 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Банкери – доброволци изграждат „Зелена класна стая“ на Витоша

Започва изграждането на „Зелена класна стая на открито“ на Витоша. Тя ще е в близост до Музея на мечката. Инициативата е на доброволци – служители на банка и финансова институция за картови разплащания в партньорство с Дирекцията на Природен парк „Витоша“.

Зелената класна стая ще се изгради като амфитеатрален кът за учене и празненства. Ще оформи креативно пространство, което да даде възможност за иновативен образователен подход. А наред с това – и за забавление на различни групи деца, които посещават редовно планината.

Класната стая на открито е част от проект на двете компании за възстановяване и допълване на парковата инфраструктура по туристически маршрут – Музей на мечката – м. Дендрариума в Природен парк „Витоша“.

Вторият етап на проекта предвижда изграждането на свързваща алея между „Зелената класна стая“ и местността Дендрариума. Целта е посетителите да могат да се придвижват безопасно в гората между двата обекта, без да е нужно това да става по главната пътна артерия.

 

Related Articles

Европейска нощ на учените SEARCH се провежда в над 30 локации в България

“Европейска нощ на учените SEARCH 2023” ще се проведе на 29 септември на повече от 30 локации в цялата страна – Асеновград, Белоградчик, Бургас,...

Приключи ремонтът на знаково училище в Пловдив

Над 1,5 млн. лв. са вложени в обновяването на Търговската гимназия Приключи ремонтът на Националната търговска гимназия в Пловдив. Рязането на лентата е в 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ