21 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Банкери – доброволци изграждат „Зелена класна стая“ на Витоша

Започва изграждането на „Зелена класна стая на открито“ на Витоша. Тя ще е в близост до Музея на мечката. Инициативата е на доброволци – служители на банка и финансова институция за картови разплащания в партньорство с Дирекцията на Природен парк „Витоша“.

Зелената класна стая ще се изгради като амфитеатрален кът за учене и празненства. Ще оформи креативно пространство, което да даде възможност за иновативен образователен подход. А наред с това – и за забавление на различни групи деца, които посещават редовно планината.

Класната стая на открито е част от проект на двете компании за възстановяване и допълване на парковата инфраструктура по туристически маршрут – Музей на мечката – м. Дендрариума в Природен парк „Витоша“.

Вторият етап на проекта предвижда изграждането на свързваща алея между „Зелената класна стая“ и местността Дендрариума. Целта е посетителите да могат да се придвижват безопасно в гората между двата обекта, без да е нужно това да става по главната пътна артерия.

 

Related Articles

Нови пейки ще изненадат децата на Сливен за 24 май

Пейки във формата на разтворени книги, от чиито страници надничат любими приказни герои, ще изненадат малчуганите на Сливен за 24 май. Инициативата е на...

В Търговище обсъждат закупуването на сметопочистваща техника

Обществено обсъждане за поемане на дългосрочен дълг във връзка с планирано закупуване на лизинг на техника за Общинското предприятие "Благоустройство и комунално стопанство" ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ