11 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

БАИС представя книгата “Строителна физика, основа на енергийната ефективност на сградите”

На 26 май Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС) ще представи книгата на д-р инж. арх. Петар Николовски “Строителна физика, основа на енергийната ефективност на сградите”.

Събитието ще е от 10:30 ч. в заседателна зала на Камара на инженерите в инвестиционното проектиране /КИИП/ в гр. София, бул. “Хр. Смирненски” 1. Д-р инж. арх. Петар Николовски ще изнесе презентация върху съдържанието. Кратко представяне ще направят и маг. инж. арх. Кристинка Радевски; проф. д-р. инж. Димитър Назърски и доц. д-р инж. Румяна Захариева от УАСГ, както и инж. Бойко Пенев от“Ксела“ България.

В книгата се разглежда актуалната тема за енергийната ефективност на сградите. Авторът се фокусира върху главните точки за пестене на енергия в многофамилни жилищни сгради, еднофамилни, обществени и други вид сгради.

Изданието е събрало в себе си дългогодишния опит на д-р инж. арх. Петар Николовски при работа с топлоизолационни системи и обхваща темите:

Пренос на топлина

Топлинни мостове

Иновативни материали и топлоизолационни системи

Дифузия на водни пари

Възобновяеми енергийни източници

Примери – 20 различни примера с практически изчисления

Входът за участие в събитието е свободен, но изисква предварителна регистрация чрез електронна форма електронна форма.

снимка: БАИС

Related Articles

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...

НКЖИ и БДЖ прехвърлят имоти в полза на община Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров подписа споразумението с НКЖИ за прехвърляне на имоти от държавната компания в полза на община Пловдив. Допълнителното споразумение е гласувано...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ