7 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

БАИС представя книгата “Строителна физика, основа на енергийната ефективност на сградите”

На 26 май Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС) ще представи книгата на д-р инж. арх. Петар Николовски “Строителна физика, основа на енергийната ефективност на сградите”.

Събитието ще е от 10:30 ч. в заседателна зала на Камара на инженерите в инвестиционното проектиране /КИИП/ в гр. София, бул. “Хр. Смирненски” 1. Д-р инж. арх. Петар Николовски ще изнесе презентация върху съдържанието. Кратко представяне ще направят и маг. инж. арх. Кристинка Радевски; проф. д-р. инж. Димитър Назърски и доц. д-р инж. Румяна Захариева от УАСГ, както и инж. Бойко Пенев от“Ксела“ България.

В книгата се разглежда актуалната тема за енергийната ефективност на сградите. Авторът се фокусира върху главните точки за пестене на енергия в многофамилни жилищни сгради, еднофамилни, обществени и други вид сгради.

Изданието е събрало в себе си дългогодишния опит на д-р инж. арх. Петар Николовски при работа с топлоизолационни системи и обхваща темите:

Пренос на топлина

Топлинни мостове

Иновативни материали и топлоизолационни системи

Дифузия на водни пари

Възобновяеми енергийни източници

Примери – 20 различни примера с практически изчисления

Входът за участие в събитието е свободен, но изисква предварителна регистрация чрез електронна форма електронна форма.

снимка: БАИС

Related Articles

Изграждат интермодален хъб за превоз на стоки

Трите терминала ще бъдат разположени в Пловдив, София и Бургас „Тракия икономическа зона“ със свои партньори от Италия ще изгради мащабен интермодален хъб с три...

Отпускат още 400 000 лв. за ремонт на Рилския манастир

Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерство на културата за 2023 г. в размер на 400 000 лв. за финансова...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ