15 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

БАИС представя книгата “Строителна физика, основа на енергийната ефективност на сградите”

На 26 май Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС) ще представи книгата на д-р инж. арх. Петар Николовски “Строителна физика, основа на енергийната ефективност на сградите”.

Събитието ще е от 10:30 ч. в заседателна зала на Камара на инженерите в инвестиционното проектиране /КИИП/ в гр. София, бул. “Хр. Смирненски” 1. Д-р инж. арх. Петар Николовски ще изнесе презентация върху съдържанието. Кратко представяне ще направят и маг. инж. арх. Кристинка Радевски; проф. д-р. инж. Димитър Назърски и доц. д-р инж. Румяна Захариева от УАСГ, както и инж. Бойко Пенев от“Ксела“ България.

В книгата се разглежда актуалната тема за енергийната ефективност на сградите. Авторът се фокусира върху главните точки за пестене на енергия в многофамилни жилищни сгради, еднофамилни, обществени и други вид сгради.

Изданието е събрало в себе си дългогодишния опит на д-р инж. арх. Петар Николовски при работа с топлоизолационни системи и обхваща темите:

Пренос на топлина

Топлинни мостове

Иновативни материали и топлоизолационни системи

Дифузия на водни пари

Възобновяеми енергийни източници

Примери – 20 различни примера с практически изчисления

Входът за участие в събитието е свободен, но изисква предварителна регистрация чрез електронна форма електронна форма.

снимка: БАИС

Related Articles

Студентски ландшафтен конкурс за проекти за къмпинг до Вършец

Конкурсът за студентски проекти за изграждане на къмпинг стартира през януари с покана за търсене на терен. Комисията от Лесотехнически университет и Camping.BG разгледа...

Подменят опасните дървета при храм-паметник „Александър Невски“ с нови

По време на регулярните огледи за текущото състояние на дървесната растителност в София експерти на дирекция „Зелени системи“ са констатирали на площада при храм-паметника „Александър Невски“...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ