Базиран в Пловдив: Инженер от строителния бранш става почетен консул

Андон Тушев ще оглавява консулството на Черна гора в България

0

Министерският съвет прие решение за откриването на консулство на Черна гора в България. Почетен консул ще бъде Андон Тушев, който разполага с необходимите обществени и бизнес контакти, за да съдейства за развитието на икономическите отношения, особено в области като строителство и градоустройство, както и за осъществяването на проекти в сферата на културата и спорта. Към момента Андон Тушев е управител на „ТАЛ Инженеринг“ ЕООД и други компании.

Седалището на почетния консул на Черна гора е град Пловдив, а консулският окръг обхваща територията на областите Пловдив, Габрово, Бургас, Варна, Хасково, Ямбол и Русе.

Политическият диалог между България и Черна гора се развива все по-интензивно през последните години, което създава предпоставки за активизиране на двустранните икономически отношения, както и тези в сферата на културата. Откриването на почетното консулство допълнително ще стимулира развитието на двустранното сътрудничество в тези области, е сред мотивите за разкриване на консулска служба у нас.

Кариера

Професионалният път на Андон Тушев  се свързва с  компании в сферата на строителството. Сред пo-гoлeмитe пpoeĸти, ĸoитo  фирмите му изпълняват ca cгpaдa „Cити Tayъp Бизнec цeнтъp“ нa пл. „Maĸeдoния“в София, жк. „Coфия Лeнд Peзидeнc“, жк. „Peзидeншъл пapĸ“, cгpaдa „Koлaйдep Aĸтивити Цeнтъp“ нa „Уoлтoпия“, aдминиcтpaтивнaтa cгpaдa нa ЦKC и дpyги. Има реализирани и мащабни проекти зад граница. Бил е и председател на сдружение „Български врати, прозорци и фасади“

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си