13 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

БААИК представя онлайн новите договори на ФИДИК от 2017г.

На 11 март от 10.00 часа Българската асоциация на архитектите и инженерите – консултанти (БААИК) организира презентация на тема “Основни разлики на второто издание 2017 г. на Червена, Жълта и Сребърна книги на FIDIC спрямо първото издание от 1999 г. Среща с преводачите от БОСП на Жълтата книга издание 2017г. Запознаване с новия превод на основните дефинирани термини”.

Презентацията ще направи д-р инж. Адриана Спасова: единственият в България акредитиран от FIDIC преподавател и аджудикатор, доктор по организация и управление на производството (в строителството), строителен инженер. Тя е магистър строително право и разрешаване на спорове King’s College London, съдружник EQE Контрол ООД, одобрен аджудикатор (Комисия по спорове) от Списъка на президента на FIDIC, член на Комитета на договорите на FIDIC, основател и председател на УС на Българското общество по строително право /БОСП/, президент на Европейското общество по строително право. През 2021 г. инж. Спасова печели наградата за Преподавател на годината на FIDIC за 2021 г.

В представянето ще вземат участие и част от преводачите на новата Жълта книга 2017, чийто превод на български език е вече почти завършен. Участието е безплатно. Необходимо е регистрация на bacea@techno-link.com или bacea.bg@gmail.com с двете си имена, фирма и актуален мейл, на който ще се получава линк за виртуалната стая.

Related Articles

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ