13 C
Пловдив
сряда, ноември 29, 2023

Арх. Младен Иванов спечели конкурса за главен архитект на Стара Загора

Стара Загора има нов главен архитект. Арх. Младен Иванов е класиран на първо място в проведения от Община Стара Загора конкурс. за избор на нов главен архитект.

До втория етап от състезанието за позицията на 22 юни стигнаха двама кандидати. Това бяха арх. Иванов и арх. Стефан Христов. За първи път в конкурса за главен архитект на града, освен тест с 30 въпроса, кандидатите трябваше да представят и писмена разработка по тема „Цели на главния архитект в устройственото планиране на община Стара Загора“. Финалната фаза – интервю с кандидатите, се проведе на 30 юни.

За медиите секретарят на местната администрация Делян Иванов, който е и член на конкурсната комисия за избор на нов главен архитект коментира, че разликата между двамата кандидати е била „около 10 години опит“, което е проличало и по време на теста, и на писмената разработка. Очаква се класираният на първото място в конкурса да бъде официално назначен от 11 юли за главен архитект на Стара Загора.

ПРЕДИСТОРИЯТА:

До процедурата за избор на главен архитект се стигна, след като арх. Виктория Грозева подаде оставка заради конфликт на интереси, установен от проверка на КПКОНПИ. Решението за санкция на вече бившия главен архитект на Стара Загора бе потвърдено от Административния съд. За временно изпълняващ длъжността бе назначен арх. Николай Василев – началник отдел „Устройство на територията“ в Общината.

Related Articles

Светило в областта на недвижимото културно наследство с лекция в София

Проф. Йорг Хаспел е част от екипа на „Проект Бузлуджа“ На 29 ноември от 18:15 часа в Регионалния исторически музей - София проф. Йорг Хаспел...

Изграждат интермодален хъб за превоз на стоки

Трите терминала ще бъдат разположени в Пловдив, София и Бургас „Тракия икономическа зона“ със свои партньори от Италия ще изгради мащабен интермодален хъб с три...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ