16 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Арх. Влади Калинов поема ДНСК

Архитект Влади Калинов е новият шеф на ключовата Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК), Той бе дългогодишен шеф на дирекция „Общински строителен контрол“ в Столичната община, но преди време напусна поста заради скандала със застрояването на терасата-покрив на вече бившия началник на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

Арх. Калинов бе директор на „Общински строителен контрол“ от първите месеци на встъпването в длъжност на Бойко Борисов като кмет през 2005 г. и на Петър Диков като главен архитект на София. Преди това Калинов е бил началник на отдел в същата дирекция. В биографията му има и период като главен архитект в Банкя.

Припомняме, че началникът на ДНСК Иван Несторов подаде оставка и бе преместен на друга позиция по негово желание, стана ясно от съобщение на МРРБ. Министърът на регионалното развитие Виолета Комитова му благодари за всеотдайната работа и за приноса му в институционалното укрепване на ДНСК. Несторов остава в системата на МРРБ.

 

Related Articles

Лекции, работилници и конкурси в Седмицата на ландшафтната архитектура

започва на 22 април в Лесотехническия университет в София, информират организаторите. Програмата е богата и включва различни тематични активности. Предизвикателство за студентите е...

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ