4 C
Пловдив
петък, декември 8, 2023

Арх. Влади Калинов поема ДНСК

Архитект Влади Калинов е новият шеф на ключовата Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК), Той бе дългогодишен шеф на дирекция „Общински строителен контрол“ в Столичната община, но преди време напусна поста заради скандала със застрояването на терасата-покрив на вече бившия началник на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

Арх. Калинов бе директор на „Общински строителен контрол“ от първите месеци на встъпването в длъжност на Бойко Борисов като кмет през 2005 г. и на Петър Диков като главен архитект на София. Преди това Калинов е бил началник на отдел в същата дирекция. В биографията му има и период като главен архитект в Банкя.

Припомняме, че началникът на ДНСК Иван Несторов подаде оставка и бе преместен на друга позиция по негово желание, стана ясно от съобщение на МРРБ. Министърът на регионалното развитие Виолета Комитова му благодари за всеотдайната работа и за приноса му в институционалното укрепване на ДНСК. Несторов остава в системата на МРРБ.

 

Related Articles

Откриха обновения жп участък между Пристанище Бургас и гара Владимир Павлов

Обновеният железопътен коловоз, свързващ Пристанище Бургас с гара Владимир Павлов, е вече официално открит. Стойността на ремонтните дейности е в размер на близо 5...

На 2 декември: Варна е домакин на мащабен кариерен форум

Събитието събира представители на бизнеса и мотивационни лектори на световно ниво Морската столица Варна е домакин на най-големия кариерен форум за българи в страната и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ