14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Арх. Влади Калинов поема ДНСК

Архитект Влади Калинов е новият шеф на ключовата Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК), Той бе дългогодишен шеф на дирекция „Общински строителен контрол“ в Столичната община, но преди време напусна поста заради скандала със застрояването на терасата-покрив на вече бившия началник на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

Арх. Калинов бе директор на „Общински строителен контрол“ от първите месеци на встъпването в длъжност на Бойко Борисов като кмет през 2005 г. и на Петър Диков като главен архитект на София. Преди това Калинов е бил началник на отдел в същата дирекция. В биографията му има и период като главен архитект в Банкя.

Припомняме, че началникът на ДНСК Иван Несторов подаде оставка и бе преместен на друга позиция по негово желание, стана ясно от съобщение на МРРБ. Министърът на регионалното развитие Виолета Комитова му благодари за всеотдайната работа и за приноса му в институционалното укрепване на ДНСК. Несторов остава в системата на МРРБ.

 

Related Articles

200 млн. лв. за саниране на блокове в засегнатите от енергийния преход региони

Близо 200 млн. лв. от управляваната от МРРБ Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г. ще бъдат инвестирани в енергийна ефективност на многофамилни...

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа. Индикативната й стойност е 3 723...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ