17 C
Пловдив
събота, юни 10, 2023

Арх. Ваня Серафимова е новият председател на Комисията по дисциплинарно производство на КАБ

Арх. Ваня Серафимова е новият председател на Комисията по дисциплинарно производство (КДП) към Камарата на архитектите в България (КАБ). Изборът на новия състав на Комисията, която ще следи за изпълнението на професионалните задължения на проектантите – членове на КАБ в периода 2022 – 2025 година, бе в рамките на 21-то Общо събрание на Камарата.

Новите членове на комисията включват: д-р арх. урб. Жана Стойчева, арх. Мирослав Христов, арх. Венета Кавалджиева, ланд. арх. Григор Перчиклийски, арх. Димитър Георгиев и арх. Валентина Василева.

Сред темите, които Комисията по дисциплинарно производство трябва да следи и контролира изпълнението им са: Нарушения са системна небрежност или некомпетентност при изпълнение на професионалните задължения; предоставяне на проектантски услуги на цени, по-ниски от себестойността им и други.

По данни на КАБ в периода 2020 – 2022 г. КДП е разгледала 18 казуса, като по 4 от тях са обявили решения за налагане на дисциплинарни наказания.

Делегатите на 21-то Общо събрание избраха арх. Велина Симеонова за член на Контролния съвет (КС) на мястото на арх. Банко Банов, който бе назначен за зам.-областен управител на Стара Загора.

Related Articles

Божествен лик се появи при градежа на новия храм в „Тюлбето“

Напредва строителството на новия православен храм в местността „Тюлбето“ край Казанлък. Инициатори на начинанието са журналистът Мартин Карбовски и екипът му. Градежът на духовната...

Откриват обновения площад „Вацлав Хавел“

Тази вечер в 18:30 часа ще бъде открит ремонтираният площад "Вацлав Хавел" в столицата. Събитието се организира от район "Средец" в партньорство със Софийски...
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ