4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

Арх. Ваня Серафимова е новият председател на Комисията по дисциплинарно производство на КАБ

Арх. Ваня Серафимова е новият председател на Комисията по дисциплинарно производство (КДП) към Камарата на архитектите в България (КАБ). Изборът на новия състав на Комисията, която ще следи за изпълнението на професионалните задължения на проектантите – членове на КАБ в периода 2022 – 2025 година, бе в рамките на 21-то Общо събрание на Камарата.

Новите членове на комисията включват: д-р арх. урб. Жана Стойчева, арх. Мирослав Христов, арх. Венета Кавалджиева, ланд. арх. Григор Перчиклийски, арх. Димитър Георгиев и арх. Валентина Василева.

Сред темите, които Комисията по дисциплинарно производство трябва да следи и контролира изпълнението им са: Нарушения са системна небрежност или некомпетентност при изпълнение на професионалните задължения; предоставяне на проектантски услуги на цени, по-ниски от себестойността им и други.

По данни на КАБ в периода 2020 – 2022 г. КДП е разгледала 18 казуса, като по 4 от тях са обявили решения за налагане на дисциплинарни наказания.

Делегатите на 21-то Общо събрание избраха арх. Велина Симеонова за член на Контролния съвет (КС) на мястото на арх. Банко Банов, който бе назначен за зам.-областен управител на Стара Загора.

Related Articles

Домът на учителя в Русе става Международен младежки център

Реставрация на сградата ще промени и облика на главната пешеходна улица в Русе Община Русе получи покана за сключване на договор за изграждане на Международен...

Банките вдигнаха двойно лихвите по депозити

Кредитите за жилище продължават да са атрактивни Лихвите по депозити вече са двойни на тези от преди една година. През октомври миналата година средната лихва...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ