13 C
Пловдив
сряда, ноември 29, 2023

Архитектурата на Севлиево и региона вдъхновява за изложба арх. Белин Моллов

Акварелна изложба на арх.Белин Моллов ще бъде открита на 4 април в ГХГ „Асен и Илия Пейкови“ в Севлиево. Платната разкриват архитектурното богатство на Севлиево и селищата от района на Централна Стара планина.

„Архитектурното наследство пренася очарованието на отминали епохи, възпитава и създава самочувствие за принадлежност към сътвореното от нашите предци“, казва авторът на изложбата арх.Белин Моллов. Той е експерт с 50 годишен опит в областта на устройственото планиране и градското развитие.

Около 50 са архитектурните пейзажи, подготвени специално за изложбата и местната публика. Идеята на автора е да провокира и засили интереса към архитектурните паметници, обект на възхита и гордост за града и региона. Позовавайки се на историята им, посетителите ще имат възможност да научат повече за тях с категоричната точност на архитекта и неговото живописно усещане в акварелната техника.

ЗА АВТОРА

Белин Моллов е роден в Русе през 1946г. и е дипломиран архитект в София през 1969г. Участвал е в експертната група на Съвета на Европа за разработване на ,,Хартата на градовете“. Той е бивш зам.-министър на МРРБ и преподавател по урбанизъм.

Related Articles

Конференция: „Технологии и услуги за управление на водите в България“

На 5 декември (вторник) 2023 г. от 9:00 до 16:30 ч. в Гранд Хотел София, зала София, ул. Гурко 1, ще се проведе конференция...

До 8 януари: Приемат оферти за проектиране и ремонт на три тунела

До 8 януари 2024 г. се приемат оферти в обществената поръчка за проектиране и основен ремонт на тунел „Дупница“ на път I-1 Дупница –...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ