13 C
Пловдив
сряда, май 22, 2024

Архитекти организират форум “Брацигово – каменният поток на времето”

Регионална колегия София – област към КАБ, съвместно с община Брацигово, организират форум посветен на архитектурното културно наследство на района. Събитието “Брацигово – каменният поток на времето”, ще се проведе на 9, 10 и 11 септември в гр.Брацигово.

Предвидени са поредица лекции, уъркшопи, дискусии, изложби, конкурс. Всички те са свързани със специфичната архитектура на района, запазените елементи от нея в градската среда и интерпретацията й в съвременните сгради. Каменоделските и керамичните традиции в общината също ще бъдат отбелязани с лекции, презентации и демонстрации.

Не са забравени и най-малките. За децата ще има редица атрактивни занимания ще се организира специално детска архитектурна работилница – конкурс с много награди.

Генерален спонсор на събитието – фирма “СКАЛА, МРАМОР И РИОЛИТ”АД

 

Related Articles

На среща: Представят стъпките на България в енергийния преход към климатична неутралност

Хабитат България работи за ускоряване на енергийното обновяване на жилищата и преодоляването на енергийната бедност на домакинствата, в рамките на новите климатични политики и...

До 31-ви май: Ремонтират 20-метров участък от Дунав мост при Русе

До 31-ви май се променя организацията на движение в участък от Дунав мост при Русе за авариен ремонт на фуга на съоръжението. За извършването...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ