13 C
Пловдив
сряда, ноември 29, 2023

Архитекти организират форум “Брацигово – каменният поток на времето”

Регионална колегия София – област към КАБ, съвместно с община Брацигово, организират форум посветен на архитектурното културно наследство на района. Събитието “Брацигово – каменният поток на времето”, ще се проведе на 9, 10 и 11 септември в гр.Брацигово.

Предвидени са поредица лекции, уъркшопи, дискусии, изложби, конкурс. Всички те са свързани със специфичната архитектура на района, запазените елементи от нея в градската среда и интерпретацията й в съвременните сгради. Каменоделските и керамичните традиции в общината също ще бъдат отбелязани с лекции, презентации и демонстрации.

Не са забравени и най-малките. За децата ще има редица атрактивни занимания ще се организира специално детска архитектурна работилница – конкурс с много награди.

Генерален спонсор на събитието – фирма “СКАЛА, МРАМОР И РИОЛИТ”АД

 

Related Articles

АПИ: Шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия

Шофьорите, на които в следващите дни им предстои пътуване, да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия, апелират от Агенция „Пътна инфраструктура“. Прогнозата е...

60 нови електробуса се включват в транспортната схема на Варна

60 нови електрически автобуса ще се включат в обслужването на линиите по обществения градски транспорт във Варна. Заедно с автобусите са доставени и 60...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ