17 C
Пловдив
събота, юни 10, 2023

Архитекти организират форум “Брацигово – каменният поток на времето”

Регионална колегия София – област към КАБ, съвместно с община Брацигово, организират форум посветен на архитектурното културно наследство на района. Събитието “Брацигово – каменният поток на времето”, ще се проведе на 9, 10 и 11 септември в гр.Брацигово.

Предвидени са поредица лекции, уъркшопи, дискусии, изложби, конкурс. Всички те са свързани със специфичната архитектура на района, запазените елементи от нея в градската среда и интерпретацията й в съвременните сгради. Каменоделските и керамичните традиции в общината също ще бъдат отбелязани с лекции, презентации и демонстрации.

Не са забравени и най-малките. За децата ще има редица атрактивни занимания ще се организира специално детска архитектурна работилница – конкурс с много награди.

Генерален спонсор на събитието – фирма “СКАЛА, МРАМОР И РИОЛИТ”АД

 

Related Articles

Заради ремонт: Ограничават движението в участъка между Мездра и Лютидол

От 10 юни се ограничава движението в двете посоки по път I-1 между Мездра и Лютидол. Временната организация в участъка от 160-ти до 172-ри...

Затварят част от Е-79 до края на годината

Заради изграждащия се скоростен път между Ботевград и Видин от 10 юни затварят част от главния път Е-79. Очакват се затруднения за шофьорите и...

АПИ с ново ръководство

- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ