22 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Арт пространство с конструкция на чайка „кацна“ в Морската градина на Бургас

Чайките – един от символите на Бургас и морето вече присъстват и в най-новото арт пространство на града. Младежката зона за дискусии, творчество и различни публични прояви е с нестандартна форма, инспирирана именно от полета на чайките.

Атрактивният павилион „Чайка“ е разположен в Морската градина на Бургас, в непосредствена близост до Пантеона. Общата му площ е около 60 кв. м. и се състои от вход, основна част и краища във формата на криле. Вътре са обособени амфитеатрални места за сядане, следващи формата на нестандартната конструкция и свободно сценично пространство с размери 3 на 5.5 м. за изпълнители и лектори. В горната част на павилиона сенчесто покритие ще предпазва посетителите по време на неблагоприятни климатични условия, вятър и дъжд.

Проектът е на GRID Architects & Engineers, с участие на архитектите Георги Рафаилов, Гергана Тилева, Димитър Пейков, инж. Иван Тодоров, инж. Владо Бодуров и др.

Снимки: Община Бургас и GRID Architects & Engineers

Сигурна съм, че това пространство ще бъде дом на много интересни събития, а споделеното ползване ще направи от павилион „Чайка“ едно емоционално и със своя история любимо място на бургаските младежи”, сподели зам.-кметът на Бургас Диана Саватева при откриването на обекта.

Related Articles

В Бургас изкачват 14-етажна сграда за Деня без асансьори

С изкачване на 14-етажна сграда в Бургас ще бъде отбелязан Денят без асансьори. Това ще се случи на 14 април в хотел "Парк". Общо...

Български проект спечели тазгодишната награда Новия европейски Баухаус

Проектът „Паркът” или „ From Concrete to Culture“ на фондация „Колективът” спечели отличие на тазгодишното издание на наградите за намеси в градска среда "Нов...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ