5 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Арт пространство с конструкция на чайка „кацна“ в Морската градина на Бургас

Чайките – един от символите на Бургас и морето вече присъстват и в най-новото арт пространство на града. Младежката зона за дискусии, творчество и различни публични прояви е с нестандартна форма, инспирирана именно от полета на чайките.

Атрактивният павилион „Чайка“ е разположен в Морската градина на Бургас, в непосредствена близост до Пантеона. Общата му площ е около 60 кв. м. и се състои от вход, основна част и краища във формата на криле. Вътре са обособени амфитеатрални места за сядане, следващи формата на нестандартната конструкция и свободно сценично пространство с размери 3 на 5.5 м. за изпълнители и лектори. В горната част на павилиона сенчесто покритие ще предпазва посетителите по време на неблагоприятни климатични условия, вятър и дъжд.

Проектът е на GRID Architects & Engineers, с участие на архитектите Георги Рафаилов, Гергана Тилева, Димитър Пейков, инж. Иван Тодоров, инж. Владо Бодуров и др.

Снимки: Община Бургас и GRID Architects & Engineers

Сигурна съм, че това пространство ще бъде дом на много интересни събития, а споделеното ползване ще направи от павилион „Чайка“ едно емоционално и със своя история любимо място на бургаските младежи”, сподели зам.-кметът на Бургас Диана Саватева при откриването на обекта.

Related Articles

Министър Цеков: Близо 2,5 млрд. лв. за магистрали, пътища, ВиК проекти и саниране в бюджет 2024 г.

Над 1,7 млрд. лв. са заложени за капиталовата програма на МРРБ в проектобюджета за 2024 г. Включени са 253 обекта ново строителство и основни...

Президентът Радев открива българския павилион на КОП 28 в Дубай

Страната ни за първи път е на Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата Президентът Румен Радев открива днес павилиона,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ