Арт пространство с конструкция на чайка „кацна“ в Морската градина на Бургас

Павилионът е отворено публично пространство за градски събития и изяви на млади изпълнители

0

Чайките – един от символите на Бургас и морето вече присъстват и в най-новото арт пространство на града. Младежката зона за дискусии, творчество и различни публични прояви е с нестандартна форма, инспирирана именно от полета на чайките.

Атрактивният павилион „Чайка“ е разположен в Морската градина на Бургас, в непосредствена близост до Пантеона. Общата му площ е около 60 кв. м. и се състои от вход, основна част и краища във формата на криле. Вътре са обособени амфитеатрални места за сядане, следващи формата на нестандартната конструкция и свободно сценично пространство с размери 3 на 5.5 м. за изпълнители и лектори. В горната част на павилиона сенчесто покритие ще предпазва посетителите по време на неблагоприятни климатични условия, вятър и дъжд.

Проектът е на GRID Architects & Engineers, с участие на архитектите Георги Рафаилов, Гергана Тилева, Димитър Пейков, инж. Иван Тодоров, инж. Владо Бодуров и др.

Снимки: Община Бургас и GRID Architects & Engineers

Сигурна съм, че това пространство ще бъде дом на много интересни събития, а споделеното ползване ще направи от павилион „Чайка“ едно емоционално и със своя история любимо място на бургаските младежи”, сподели зам.-кметът на Бургас Диана Саватева при откриването на обекта.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си