21 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Еко арт проект предизвиква художници и дигитални творци

Интересен арт проект на Атанасовското езеро предизвиква млади и утвърдени художници и дигитални творци. Той е озаглавен „Водна кула – арт резиденция“ и ще се проведе в периода 10-20 август.

Творческата резиденцията предлага платформа за комуникация и усвояване на нови умения и разбирания в сферата на изкуството и културата, нова култура и нови взаимовръзки между хора, природа, наследство, технологии и прогресивни идеи, водещи до разбирането за съжителство.

Всеки интересуващ се и работещ в сферата на изкуствата – дигитално изкуство, саунд арт, живопис, графика, фотография, инсталация, пърформанс и др., може да се запише за участие.

Общо 12 артисти ще имат възможност да се включат в проекта, като програмата ще завърши с изложба на резултатите от резиденцията. Кандидатите трябва да изпратят автобиография и мотивационно писмо на електронна поща – watertowerartfest@gmail.com до 24 юли 2022.

Предвидена е и менторска програма с участието на 5 -ма международни артисти.

Проектът се реализира в партньорство със „Симбиотично„ – Българска Фондация Биоразнообразие и с финансовата подкрепа от Посолство на САЩ в София – Малка грантова схема и Френски културен институт.

Разглеждането на околностите на Атанасовските солени езера и богатата уникална биоразнообразна еко система и атмосфера на естественото местообитание са в основата на тазгодишната резиденция. Насърчават се проекти по теми, свързани с връзката между екологията и изкуствата – пърформанс, инсталация, визуални изкуства и т.н., които са в основата на поддържането на симбиозата човек-езеро.

Related Articles

5 млн. лева от ЕС за укрепване на три свлачища във Велико Търново

Община Велико Търново очаква близо 5 милиона лева европейско финансиране за укрепване на три свлачища, които засягат жилищни и промишлени територии и пътища. Проектът е...

Изграждат Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти в с. Голяма Желязна

В троянското село Голяма Желязна започна строителството на Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти. Инициативата “Шарена Задруга” беше обявена още преди година...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ