14 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

АПИ с 16 концепции за интегрирано градско развитие

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с 16 проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. Общият бюджет на програмата е 3,6 млрд. лв., които се предоставят от Европейския фонд за регионално развитие. От тях предвиденият финансов ресурс за интегрирано градско развитие на регионите е близо 1,1 млрд. лв.

Процедурата за кандидатстване е пилотна и включва концепции за интегрирани териториални инвестиции в 10-те големи общини – Видин, Плевен, Русе, Велико Търново, Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив, Столична община и Благоевград. Основен подход по програмата е институциите на регионално и общинско ниво в диалог и сътрудничество с местните общности да участват във формирането и реализирането на визията за социално-икономическо развитие в населените места (т. нар. подход „отдолу-нагоре“).

Екипът на АПИ, като бенефициент в досегашните програмни периоди, ползвайки административния и практическия си опит при изпълнението на инфраструктурни проекти по оперативни програми, се включи активно в кампанията по кандидатстване по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027. Агенцията благодари на всички партньори заявили готовност за сътрудничество, диалог и общи действия.

Related Articles

Хеликоптерната площадка до тунел „Железница“ вече с регистрация по HEMS

Хеликоптерното летище до тунел "Железница" на АМ "Струма" вече има регистрация по HEMS. ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" регистрира осмото вертолетно летище за спешната медицинска...

На среща: Представят стъпките на България в енергийния преход към климатична неутралност

Хабитат България работи за ускоряване на енергийното обновяване на жилищата и преодоляването на енергийната бедност на домакинствата, в рамките на новите климатични политики и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ