24 C
Пловдив
понеделник, юли 22, 2024

АПИ с поръчка на инженеринг за изграждане на виадукт на обхода на Рудозем

Агенция „Пътна инфраструктура“ пусна обществена поръчка за строителството на виадукт с дължина от 200 м, който е част от обходния път на град Рудозем. Прогнозната стойност на обекта е 4.3 милиона лева без ДДС. Средствата са от бюджета на АПИ.

Обществената поръчка е на инженеринг – проектиране и строителство. Срокът за подаване на офертите е до 10 ноември 2022 г. Бъдещето съоръжение ще бъде изградено на 134-тия километър от второкласния път Средногорци – Рудозем. Този път е основната връзка на община Рудозем с областния център Смолян.

С изпълнението на проекта транзитният трафик ще се изведе извън града и ще се улесни пътуването към бъдещия граничен контролно-пропускателен пункт Рудозем – Ксанти, е посочено в съобщението на АПИ.

Виадуктът ще бъде изграден на обходен път на Рудозем чрез мостово съоръжение с дължина около 200 метра покрай река Чепинска. Той преминава близо до депонирани минни нерудни скални отпадъци.

Според идейния проект широчината на съоръжението ще бъде 11.5 м, от които пътно платно 8 м и два тротоара по 1.75 м.

Срокът за проектантските работи е 60 календарни дни, който започва от датата на подписване на договора. Той включва само времето за проектиране и е разделен в два етапа. За изпълнение на строително-монтажните работи срокът е 215 календарни дни (7 месеца) и започва от датата на подписване на протокол за откриване на строителна площадка.

Related Articles

Бузлуджа е в топ 10 на най-популярните изоставени места в света

Паметникът на Бузлуджа е едно от най-често сниманите и споделяни в Инстаграм изоставени места в света, сочи класация на компанията Alan Boswell Group, която...

Намаляват продажбите на жилища у нас

В 13 от 16 страни членки на Европейския съюз се отчита спад в сделките с жилища. За втора поредна година по-голямата част от държавите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ