13 C
Пловдив
сряда, ноември 29, 2023

АПИ с поръчка на инженеринг за изграждане на виадукт на обхода на Рудозем

Агенция „Пътна инфраструктура“ пусна обществена поръчка за строителството на виадукт с дължина от 200 м, който е част от обходния път на град Рудозем. Прогнозната стойност на обекта е 4.3 милиона лева без ДДС. Средствата са от бюджета на АПИ.

Обществената поръчка е на инженеринг – проектиране и строителство. Срокът за подаване на офертите е до 10 ноември 2022 г. Бъдещето съоръжение ще бъде изградено на 134-тия километър от второкласния път Средногорци – Рудозем. Този път е основната връзка на община Рудозем с областния център Смолян.

С изпълнението на проекта транзитният трафик ще се изведе извън града и ще се улесни пътуването към бъдещия граничен контролно-пропускателен пункт Рудозем – Ксанти, е посочено в съобщението на АПИ.

Виадуктът ще бъде изграден на обходен път на Рудозем чрез мостово съоръжение с дължина около 200 метра покрай река Чепинска. Той преминава близо до депонирани минни нерудни скални отпадъци.

Според идейния проект широчината на съоръжението ще бъде 11.5 м, от които пътно платно 8 м и два тротоара по 1.75 м.

Срокът за проектантските работи е 60 календарни дни, който започва от датата на подписване на договора. Той включва само времето за проектиране и е разделен в два етапа. За изпълнение на строително-монтажните работи срокът е 215 календарни дни (7 месеца) и започва от датата на подписване на протокол за откриване на строителна площадка.

Related Articles

Пловдив отново ще има ледена пързалка

Пловдив отново ще има ледена пързалка за Коледа. Тя ще бъде изградена на площад „Централен“. Условието, което е поставила Общината към фирмата изпълнител, е...

Въвеждат в експлоатация BG-ALERT догодина, на 29 ноември е националният тест

В сряда, 29 ноември, между 12.00 и 12.30 часа е националният тест на системата BG-ALERT. За да се получи тестовото съобщение, е достатъчно телефоните да...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ