32 C
Пловдив
сряда, юни 19, 2024

АПИ планира основен ремонт на 22 км от пътя Смолян – Рудозем

В строителната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ е планиран основен ремонт на близо 22 км от път III-868 Смолян – Рудозем. През 2021 г. е изработен технически проект за ремонта на два участъка. През миналата година са обявени обществени поръчки за избор на изпълнители на строително-монтажните работи и на строителния надзор.

Работата на тръжната комисия за избор на строител не е приключила. През 2022 г. процедурата за избор на изпълнител бе временно блокирана от жалби пред Комисията за защита на конкуренцията и Върховния административен съд. След произнасяне на ВАС са предприети необходимите действия и процедурата е продължила.

По обществената поръчка, която е в шест обособени позиции, са подадени общо 36 оферти. Само за обособена позиция 6, в която е основният ремонт на път III-868 те са 4, а за позиции 1 и 2 са по 8, за 4 и 5 – 6 и 7 оферти. Изборът на изпълнители при процедура с голям обхват и подадени значителен брой оферти по всяка една от позициите изисква технологично време за задълбочен преглед и оценка. В момента комисията разглежда техническите предложения на кандидатите за изпълнение на ремонта. Предстои отваряне на ценовите оферти.

През декември 2022 г. е сключен договорът с избрания изпълнител на строителния надзор – „Строл 1000“ АД.

До стартиране на основния ремонт на пътя Смолян – Рудозем Агенцията ще полага грижи за трасето чрез програмата за текущо поддържане. През април са подравнени банкетите, почистени са отводнителни съоръжения и свлечената скална и земна маса. До края на май е предвидено запълване на най-големите неравности по настилката, за да се осигури безопасността на движение. Ще бъде почистена и крайпътната растителност.

Related Articles

Община Сливен ремонтира изложбената зала „Сирак Скитник“

Община Сливен подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и...

С над 1 млн. лева: Община Хисаря модернизира Дома за възрастни в Старосел

Община Хисаря започва реализацията на проект по ОП „Национален план за възстановяване и устойчивост“, Компонент „Социално включване“, програма за модернизиране на дългосрочната грижа. Ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ