23 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

АПИ налага над 100 000 лева санкции на фирми, заради непочистени пътища

Над 100 000 лева санкции са наложени на фирми, които не са почистили навременно пътищата при сложната зимна обстановка, съобщи шефът на АПИ Георги Терзийски.

„В страната вятърът е от умерен на места до бурен. В момента над 500 снегорина обработват пътищата от Републиканската пътна мрежа. Санкции от 50 000 лева са наложени на фирмите, които поддържат АМ „Тракия” и Софийския околовръстен път” заради лошото им състояние и ненавременна реакция”, каза Терзийски. Във Варна също са наложени 52 хил. лева санкции на фирмата, поддържаща Републиканската пътна мрежа в областта. Вина обаче за ситуацията снощи на АМ „Тракия” имат и недобросъвестни шофьори.

„Имаше много коли, които бяха в аварийната лента, което затрудни техниката да достигне до мястото на инцидента и да изкара авариралия тир, както и да почистят пътя. Апелът ни към шофьорите е да спазват разпоредбите на МВР и да не навлизат в аварийните ленти при подобни ситуации. Шофьорите на тежкотоварни коли да не спират в двете платна, тъй като снегопочистващата техника може да не успее да мине”, каза още Терзийски.

Related Articles

Българин декорира мост в Гьотеборг като „лего” играчка

Българският художник Христо Гелов, който от години се изявява на европейската арт сцена преобрази мост в Гьотеборг. Декорира го с елементи на лего игра....

Екстремен велопарк и детски полигон в обновения габровски парк „Баждар“

Най-големият вътрешноградски парк в Габрово – „Баждар“ ще бъде зона за отдих, спорт и забавления. До края на месец юни се очаква да бъде...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ