5 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

АПИ кандидатства с 21 концепции за интегрирани териториални инвестиции

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с 21 концепции за интегрирани териториални инвестиции по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. Общият й бюджет е 3,6 млрд. лв. и средствата са от Европейския фонд за регионално развитие. От тях предвиденият финансов ресурс за интегрирано териториално развитие на регионите е близо 2,5 млрд. лв. Процедурата за кандидатстване е пилотна и основен акцент в нея е партньорството както на местно ниво, така и между централната и общинските администрации.

Потенциалните бенефициенти, какъвто е АПИ, имаха срок, в който да подготвят и внесат предложения в Управляващия орган на програмата. От подадените 21 концепции по 7 пътната администрация участва самостоятелно, а в останалите 14 е в партньорство с общини, областни администрации, учебни и здравни заведения и др.

АПИ в качеството си на успешен бенефициент в досегашните програмни периоди се включи активно в кампанията по кандидатстване по ПРР 2021-2027. Екипът изказва благодарност на всички партньори заявили готовност за сътрудничество, диалог и общи действия.

Related Articles

Започва „Форум за културно наследство: управление и интерпретация“

„Форум за културно наследство: управление и интерпретация” се провежда на 30 ноември и 1 декември 2023 г. в зала „Славейков” на Френския институт в...

Инж. Иван Танев е „Инженер на годината 2023“

Инж. Иван Танев стана "Инженер на годината 2023". Той е главен инженер в "Джи Пи Груп". Председателят на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ