Ангелкова отчете рекорден брой туристи за 2018-а

Стартира втора кампания за насърчаване на вътрешния туризъм

0

В сектор туризъм е отчетен 5-процентов ръст за 2018 година. Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на конференция „Естествено в България – 2019 година на вътрешния туризъм“.
„За първи път преминахме границата от 9 млн. чуждестранни туристи. Очакваме, когато излязат резултатите за цялата 2018 г., приходите да достигнат почти 8 млрд. Това със сигурност показва колко важен е секторът за икономиката, за насърчаване на заетостта в дадените региони. И колко важно е да показваме прекрасните възможности за туризъм у нас целогодишно“, заяви Ангелкова.
Държавата предстои да стартира повторна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм. Целта е да се промотира, че и почивката в България може да е прекрасна и незабравима.
„Предвиждам това да се осъществи чрез различен медиен микс, както винаги сме го правили. Както чрез телевизионни, онлайн канали, радиа и различни дигитални и маркетингови активности. Предвидили сме няколко лъча, където лично аз и моят екип ще бъдем на място, когато са годишнините на събитията от календара. Друг фокус, който имаме за тази година, е свързан с инвестиционните турове, които предвиждаме“, допълни Ангелкова.
Тя поясни, че целта е да се покажат и различните форми за туризъм.
„ Например, на територията на националните ни курорти съвсем спокойно месеците март, април, май – тези, които са крилата на сезона и съответно октомври, ноември, могат да се използват за конферентен туризъм. Да насърчим изграждането на голям конферентен център, например в Слънчев бряг, Златни пясъци, Пампорово, Боровец, където базата би могла да се използва целогодишно. В тази връзка на 30 и 31 май предвиждаме голям международен инвестиционен форум в Слънчев бряг“, заяви още министърът.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си