3 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Анализатори: Цените на жилищата у нас ще продължат да растат

Индексът на цените на жилищата ще продължи да нараства е през третото тримесечие на 2021 г. на годишна база. Това сочи прогноза на Българска народна банка, публикувана в периодичното й издание „Икономически преглед“.

Натрупаните спестявания в икономиката и липсата на достатъчно алтернативи за тяхното инвестиране в среда на ниски лихвени проценти представлява възможен фактор с проинфлационно влияние върху цените на жилищата, пише още в анализа.

Въпреки предизвиканото от COVID-19 влошаване на икономическата ситуация в страната, още през четвъртото тримесечие на 2020 г. индексът на цените на жилищата (ИЦЖ) се повиши с 5.4% на годишна база, сочат анализатори. Според тях тази тенденция ще се запази и до края на текущата година.

 

Related Articles

Архитекти от курс „Шайо“ с изложба на проекти за опазване архитектурното наследство на Видин

Днес от 17 часа откриват изложбата „Ателие Видин“ в зала 1 на Съюза на архитектите в София. Нейни автори са възпитаниците на деветото издание...

Лом инвестира 30 млн. лв. в инфраструктурни обекти

30 млн. лв. инвестира община Лом в инфраструктурни обекти през следващите 2 години. Финансирането се осигурява от държавния бюджет за изпълнението на четири важни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ