27 C
Пловдив
неделя, юли 14, 2024

Анализатори: Цените на жилищата у нас ще продължат да растат

Индексът на цените на жилищата ще продължи да нараства е през третото тримесечие на 2021 г. на годишна база. Това сочи прогноза на Българска народна банка, публикувана в периодичното й издание „Икономически преглед“.

Натрупаните спестявания в икономиката и липсата на достатъчно алтернативи за тяхното инвестиране в среда на ниски лихвени проценти представлява възможен фактор с проинфлационно влияние върху цените на жилищата, пише още в анализа.

Въпреки предизвиканото от COVID-19 влошаване на икономическата ситуация в страната, още през четвъртото тримесечие на 2020 г. индексът на цените на жилищата (ИЦЖ) се повиши с 5.4% на годишна база, сочат анализатори. Според тях тази тенденция ще се запази и до края на текущата година.

 

Related Articles

Покана за дискусия за бъдещия Мемориал на загиналите войници в парка на НДК

Дискусия за бъдещия Мемориал на загиналите войници от Първи пехотен софийски полк и Шести пехотен търновски полк ще се проведе днес 9 юли от...

Ремонтираха още две църкви в община Павел баня

Още две църкви са ремонтирани в община Павел баня, информираха от пресцентъра на администрацията. Православният храм “Свети Димитър” в с. Турия вече е с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ