16 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

„Америка за България“ финансира туристически проекти в Северозапада. Избира ги с конкурс

Конкурс за финансиране на проекти за развитие на туризма в Северозападна България обяви фондация „Америка за България“, съобщават от организацията.

Той е отворен за кандидати от цялата страна, но проектните дейности трябва да се осъществяват в Северозападна България, на територията на поне една от областите Видин, Враца или Монтана. Проектите на организации, които са регистрирани или осъществяват своята дейност в поне една една от трите области, ще имат предимство. Мотивът е, че регионът е най-бедният в целия Европейски съюз.

В конкурса могат да кандидатстват юридически лица, регистрирани в България, които могат да са туристически асоциации, туристически агенции, туроператори, собственици на хотели, малки и средни предприятия, които предлагат туристически продукти и услуги, национални и природни паркове, музеи, галерии, читалища, организации с нестопанска цел, както и консорциуми от организации.

Финансирането ще е между 5 хил. лв. и 15 хил. лв. за одобрен проект.

Изискването към кандидатите е да осигурят минимум 20% от общото финансиране на проекта. Крайният срок за кандидатстване е 15 юли 2020 г.

Related Articles

Изграждат пречиствателна станция в Стрелча

Започна изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води /ПСОВ/ в местността „Мечкерец“ в землището на град Стрелча. Мащабният проект е на стойност 4 936 020,31...

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ