27 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

Американска компания пуска круиз до Чернобил

Нова американска круизна линия разпродаде светкавично свое пътуване из Черно море, което включва в програмата – посещение на Чернобил, предаде сайтът cruisepassenger.com.au. Предизвикателният воайаж е планиран за лятото на 2021-а и вече има резервация за нощувка в печално известната забранена зона около Чернобил.

Туристите със здрави нерви и вкус към екстремните изживявания ще отседнат в един от малкото хотели, останали в изоставения град Припят, където са живели служителите в атомната централа и техните семейства. По време на 16-дневната обиколка из Черно море, луксозният кораб World Navigator ще хвърли котва в пристанището на Одеса. Оттам пасажерите ще отлетят за украинската столица Киев, където ще пренощуват. След това те ще се отправят с автобуси към Припят, където ще прекарат нощта в забранената зона. Смелчаците ще посетят и изведената от експлоатация атомна централа и експлодиралия реактор, където стана ядрената катастрофа през 1986 г.

Маршрутът

World Navigator ще отплава от гръцкото пристанище Пирея край Атина на 28 юли 2021 г. Той ще се отбие в турския курорт Кушадасъ, след което ще се насочи към Черно море. По програма луксозният лайнер трябва да хвърли котва в Несебър на 31 юли. Оттам той ще отплава към румънското пристанище Констанца и украинския порт Одеса. След екскурзията до Киев и Припят пътешествието продължава с плаване до Русия, Грузия и Турция. Круизът приключва на 13 август в Истанбул.

Най-евтините билети за това страховито приключение струват $12 398 и всичките вече са разпродадени.

 

Related Articles

Започва ремонт на 140 спирки на градския транспорт във Варна

Община Варна започва обновяване на 140 спирки на градския транспорт. Дейностите включват почистване, измиване и отстраняване на счупени покрития на спиркозаслоните, информират от администрацията...

Строят едното платно на „Струма“ извън Кресненското дефиле

МОСВ даде зелена светлина за проекта Министерството на околната среда и водите (МОСВ) даде зелена светлина за изграждането на едното платно на автомагистрала "Струма" извън...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ