26 C
Пловдив
събота, септември 23, 2023

Администрацията в Пловдив разпределя 350 хил. лв. за спортни площадки в училищата

В Община Пловдив започна приемът на документи за кандидатстване по подпрограма „Проектиране и изграждане на нови спортни площадки и/или ремонти и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските училища”. Тя е част от „Общинска образователна програма за периода 2020-2022 г”. Програмата се реализира за втора поредна година.

През настоящата 2021 година ще бъдат разпределени 350 000 лв., като финансирането на проекти ще бъде извършено в два етапа. Всеки от тях ще е с бюджет от 175 000 лв.

Програмата предвижда следните дейности: ремонт на външни площадки и съоръжения, включително и тяхното оборудване, изграждане на открити спортни площадки, огради и осветление, облагородяване на дворните пространства в общинските училища. Допустими кандидати за финансиране са всички общински училища. Максималният размер на финансовата помощ от страна на Община Пловдив за подаден от кандидата проект е в размер на до 80% от допустимите разходи, но не повече от 40 000 лв.

Срокът за кандидатстване за първия етап по програмата е до 29.04.2021 г.

 

Related Articles

След ремонт: Превръщат обсерваторията на Благоевград в туристически център

Започва мащабен ремонт и трансформация на обсерваторията в Благоевград, информират от администрацията в града. Сградата ще стане дом на нова туристическа атракция - дигитален...

Монтираха първа соларна автобусна спирка в община Разград

Първа соларна автобусна спирка, на която има и станция за зареждане на телефони е монтирана в община Разград. Тя е на главната улица в...

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ