Администрацията в Пловдив разпределя 350 хил. лв. за спортни площадки в училищата

Кандидатстването по програмата е до 29.04.2021 г.

0

В Община Пловдив започна приемът на документи за кандидатстване по подпрограма „Проектиране и изграждане на нови спортни площадки и/или ремонти и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските училища”. Тя е част от „Общинска образователна програма за периода 2020-2022 г”. Програмата се реализира за втора поредна година.

През настоящата 2021 година ще бъдат разпределени 350 000 лв., като финансирането на проекти ще бъде извършено в два етапа. Всеки от тях ще е с бюджет от 175 000 лв.

Програмата предвижда следните дейности: ремонт на външни площадки и съоръжения, включително и тяхното оборудване, изграждане на открити спортни площадки, огради и осветление, облагородяване на дворните пространства в общинските училища. Допустими кандидати за финансиране са всички общински училища. Максималният размер на финансовата помощ от страна на Община Пловдив за подаден от кандидата проект е в размер на до 80% от допустимите разходи, но не повече от 40 000 лв.

Срокът за кандидатстване за първия етап по програмата е до 29.04.2021 г.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си