15 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Агенцията по вписвания с удължено работно време заради крайния срок за подаване на финансовите отчети

С удължено работно време ще бъде от следващата седмица Агенцията по вписванията, информират от институцията. Причина за това е изтичащият краен срок за подаване на заявления за обявяване на годишни финансови отчети в Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, уточняват от ведомството.

От 23 септември до края на месеца офисите на агенцията, в които се подават въпросните заявления, ще работят от 8 сутринта до 18:30 ч. следобед. Това ще улесни допълнително потребителите. През настоящата година, заради епидемиологичната ситуация в страната, законовият срок за подаване на заявленията бе удължен с три месеца.

Освен на гише, документите може да се подават и онлайн на адрес https://portal.registryagency.bg/. Таксата за подаване на заявления по електронен път е наполовина по-ниска от тази на гише.

Постъпилите до момента заявления са 181 322 на брой. От тях, около 77% са подадени по електронен път, а останалата част – на гише. На база подадените заявления от миналата година се очаква в следващите дни да бъдат внесени близо 150 000 заявления.

Related Articles

Младежи ще изграждат пътека за планинско колоездене във Велики Преслав

Проект на Open Space Foundation 2024 цели да помогне на младежи от Велики Преслав да изградят пътека за планинско колоездене в района. За това...

Болница за източно лечение ще строят в Сапарева баня

Проектирането е възложено на Amfion Architecture Studio Здравен болничен център за корейска медицина се планира да бъде изграден в община Сапарева баня, информират от администрацията....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ