27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Автомобилен гигант представи летяща кола

Изненада от бъдещето, която скоро може да е реалност! Така в автомобилната индустрия коментират най-новата демонстрация на „Дженеръл Мотърс”. Автогигантът представи своята футуристична летяща кола. Тя има способността да се издига вертикално и може на автопилот да транспортира пътник над трафика по улиците.

Проектирана е да излита и каца по покривите на сградите и да лети със скорост около 90 км/ч. Колата има четири ротора и мощен електрически двигател, уточняват създателите.

От компанията засега не обявяват дали подготвят масово производство. Според изпълнителния директор на „Дженеръл Мотърс” проектът може да бъде реализиран много скоро. Дори е предвиден и още по-луксозен модел с две места.

Related Articles

Представят обновените музеи – РИМ и РЕМО „Етър“ в Габрово

Представяне на реализираните дейности по обновяването на Регионалния исторически музей и на етнографския музей на открито „Етър“ ще се проведе в понеделник, 15 април...

След решение на съда: “Куршум джамия” остава собственост на Карлово

“Куршум джамия” остава собственост на Карлово, потвърди Върховният касационен съд, като не допусна до касационно обжалване и остави в сила решение на Пловдивския апелативен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ