4 C
Пловдив
петък, декември 8, 2023

Автомобилен гигант представи летяща кола

Изненада от бъдещето, която скоро може да е реалност! Така в автомобилната индустрия коментират най-новата демонстрация на „Дженеръл Мотърс”. Автогигантът представи своята футуристична летяща кола. Тя има способността да се издига вертикално и може на автопилот да транспортира пътник над трафика по улиците.

Проектирана е да излита и каца по покривите на сградите и да лети със скорост около 90 км/ч. Колата има четири ротора и мощен електрически двигател, уточняват създателите.

От компанията засега не обявяват дали подготвят масово производство. Според изпълнителния директор на „Дженеръл Мотърс” проектът може да бъде реализиран много скоро. Дори е предвиден и още по-луксозен модел с две места.

Related Articles

Влагат 221 млн. лв. в саниране на административни сгради

Над 221 млн. лв. ще бъдат вложени за саниране и внедряване на мерки за енергийна ефективност в административни сгради в страната. Инвестицията е от...

Президентът Радев открива българския павилион на КОП 28 в Дубай

Страната ни за първи път е на Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата Президентът Румен Радев открива днес павилиона,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ