30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Австрийски дизайнер се включва в Годишната конференция на мебелния бранш

На 25 ноември в хотел „Рила“ в Боровец ще се проведе Годишната конференция на Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост. В най-голямото събитие за сектора като основен лектор ще се включи австрийският дизайнер Кристиан Крьопфел. Той притежава над 40 награди за дизайн, сред които престижните Red Dot Design Award, A’Design Award, German Design Award, European Product Design, SIT, IDA и др. Крьопфел е куратор и автор на дизайна на над 50 експозиции, изложения и архитектурни събития. Сега подготвя мащабна изложба Sustainable Design 2023 по повод най-голямото търговско изложение във Виена „Living & Interior“. Най-новото му начинание е в тандем с Andrés Fredes – първата колекция от мебели с нулев въглероден отпечатък за бранда Guut GmbH. Специално за Годишната конференция Крьопфел ще изнесе лекция точно на тази актуална тема: „Въглеродно неутрални изделия от дървесина“.

В събитието се включва и интериорният дизайнер Мелтем Караоглу, партньор и дизайн директор на британската компанията Casalia Design. Тя има опит в сферата на архитектурата, маркетинга и управлението на производствени процеси. Експерт е в 3D визуализирането и създаването на мебели от среден и висок клас. Презентацията й ще бъде с фокус върху износа на мебели за Великобритания и изискванията, на които трябва да отговарят те.

На конференцията ще бъдат представени още актуални данни за производството и потреблението на мебели, актуална статистика за вноса и износа на местно и европейско ниво, съвременните изисквания в дизайна, тенденциите в развитието на бранша пред следващите години, постиженията и добрите практики за българската и чуждестранна индустрия.

В рамките на най-големия форум за индустрията ще се проведе и тържествена церемония по

връчването на Годишните награди на БКДМП. Призовете ще отличат компаниите-членове на БКДМП

за техните постижения и заслуги за развитие на сектора. По време на събитието ще бъде отбелязан и

друг важен за Камарата повод – 30-годишен юбилей.

Related Articles

Столицата – първенец по изграждане на нови офис площи

Пловдив и Варна все още изостават от столицата по отношение на изграждане на нови офис площи. Това сочи последният доклад на Colliers за пазара...

След години протести: Ремонтът на пътя в селата край ТЕЦ „Марица Изток“ е в ход

След години на протести на местните жители основният ремонт на пътя на селата край ТЕЦ "Марица Изток" в община Гълъбово е вече в ход. Ремонтът...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ