Thrakon NSH 650 – Повърхностен втвърдител (топинг/посипка) за бетонови подове

0

Повърхностният втвърдител Thrakon NSH 650, наричан още посипка или топинг за бетонови подове и циментови замазки, е предназначен за полагане върху прясно положени бетонови подове за постигане на повърхностно покритие с висока плътност, здравина и износоустойчивост при висок и интензивен трафик. Препоръчва се при полагането на индустриални бетонови подове и замазки в складови, търговски и промишлени помещения, товарни рампи, паркинги, подземни гаражи на сгради, бензиностанции и др.

Чрез обработката на повърхностния слой на прясно излетите бетонови подове с посипка NSH 650 се осигурява защита на повърхността от търкане, удар и други механични въздействия. Като краен резултат се постига финишно покритие, което е гладко, лесно за почистване и без прахоотделяне.

Повърхностният втвърдител Thrakon NSH 650 съдържа цимент, кварцов пясък, минерални пълнители, добавки и пигменти.

Цветове: сив, червен, жълт.

Полагане и работа с продукта

След като повърхностната влага на прясно положения бетон се изпари или отстрани, нанесете (поръсете) равномерно Thrakon NSH 650 върху вече вибрираната бетонна смес на два последователни слоя ръчно или машинно с дозираща посипката машина. Повърхността се обработва (шлайфа) машинно с така наречените „хеликоптери”, които набиват посипката в бетона и създават яка спойка помежду им. Да не се добавя вода върху вече положената посипка Thrakon NSH 650.

По време на полагането, както и поне през следващите 24 часа, околната температура и тази на основата трябва да бъде между +5 и +35°CВ зависимост от температурата на околната среда, вторичните фуги трябва да бъдат изрязани в бетоновия под в рамките на 24-48 часа след нанасянето на посипката и след това да се запълнят с подходяща фугираща смес.

Не полагайте посипката при:

– наличие и очакване на отрицателни температури до 24 часа след нанасяне на материала;

– висока влажност и силни въздушни течения;

– директно огрени от слънцето и/или нагорещени повърхности.

Разходна норма

Около 35 kg/m2 (за 3 mm. слой).

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си