|събота, октомври 20, 2018
Навигатор Home » Регионални » Стартира гласуването за кампанията „Място в сърцето“

Стартира гласуването за кампанията „Място в сърцето“ 

Invalid or Broken rss link.
Стартира гласуването за кампанията "Място в сърцето"
Bookmark and Share

До края на месец февруари всеки може да гласува за един от трите предложени обекта в 12-те града участници в кампанията „Място в сърцето“. Обектът, събрал най-много гласове, ще се включи в набирането на средства чрез даряване. Ако искате вашето „място в сърцето“ да спечели и да продължи в следващия етап, можете да го подкрепите на сайта на кампанията – http://www.myastovsarceto.bg

Инициативата стартира на 1 октомври 2013 г. и се реализира на няколко етапа. Първоначално, гражданите предлагаха места, които определят като сборна точка на културния и социалния живот, напомнящи исторически събития важни за самочувствието на общността. След това Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и жури от представители на обществените фондации по места, местната власт и специалисти избраха три от предложенията, за които стартира гласуване.

Трите обекта в Русе, които след гласуването на журито продължават във втория етап на кампанията, и които могат да се подкрепят с гласуване са:

1.Русенският кей
2.Паркът на възрожденците
3.Катедралният храм „Всех Святих“

На следващ етап на инициативата, проектът събрал най-много гласове ще бъде включен в набирането на средства чрез даряване. Инициативата ще приключи през ноември 2014 г. и цели реставрирането и ремонтирането на емблематични места в различните български градове.

Националната кампания „Място в сърцето“ се провежда за първи път у нас и разчита единствено на гражданската инициативност.

Bookmark and Share

Добавете коментар


7 − = 5

4/Lngl7Z82TxYotfu8siTf-JKwwr4z.4oDR1myQfAcYOl05ti8ZT3b77AZ_hAI