|събота, октомври 20, 2018
Навигатор Home » Регионални » “Русчуклийска среща“ събира любителски състави за народни танци от цялата страна

“Русчуклийска среща“ събира любителски състави за народни танци от цялата страна 

Invalid or Broken rss link.
“Русчуклийска среща“ събира любителски състави за народни танци от цялата страна
Bookmark and Share

За поредна година Русе ще бъде домакин на Национален фестивал “Русчуклийска среща“. Третото издание на надпреварата ще бъде официално открито на 1 март (събота), от 10:00 ч., в спортна зала “Дунав“. Организатори на фестивала са СНЦ “Арт Русчук“ и Школа за народни танци “Играорци – Русе“. Събитието ще премине отново под егидата на кмета на Община Русе Пламен Стоилов.

В националния фестивал могат да участват любителски школи и клубове изучаващи български народни танци. Крайният срок за записване е 21 февруари 2014 г.

Участниците ще изпълнят две автентични хора и ще са разделени на две категории с отделен награден фонд, според броя на групата: до 39 участника и над 40 участника. По желание, клубовете и школите могат да излъчат двойка, която да се включи в надиграване на ръченица под съпровода на оркестъра при Фолклорен танцов театър “Найден Киров“ – Русе. Най-добре представилите се ще получат призове и от името на кмета Пламен Стоилов.

Тази година освен традиционните титли Мис и Мистър Танц, ще бъдат връчени и призовете “Баба Марта“ и “Дядо Марто“. Организаторите са подготвили много изненади за всички участници и гости на фестивала, както и мартеници с логото на “Русчуклийска среща“ 2014.

Краят на конкурсната част ще бъде последван от концерт на Фолклорен танцов театър “Найден Киров“ – Русе.

Повече информация за регламента на събитието и условията за участие може да намерите на сайта на инициативата http://www.ruschukliiska-sreshta.com/

Bookmark and Share

Добавете коментар


7 × = 7

4/Lngl7Z82TxYotfu8siTf-JKwwr4z.4oDR1myQfAcYOl05ti8ZT3b77AZ_hAI